Președintele Gabriel Zetea a felicitat administrația locală din Seini

0
136

Sâmbătă, 13 iulie și duminică, 14 iulie 2019 s-a desfășurat cea de a XXII-a ediție a Zilelor Orașului Seini ”Cetatea Zynir”. Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Seini, împreună cu Casa Orășenească de Cultură Seini și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Seini.
Acțiunea a debutat sâmbătă dimineață, cu activități sportive, una dintre cele mai așteptate fiind meciul tradițional de fotbal disputat între angajații Primăriei Seini și profesorii din localitate. Au urmat a XXI-a ediție a concursului de șah ”Cupa Comja”, a V-a ediție a turneului de tenis de câmp ”Cupa Seini” și a XI-a ediție a turneului de handbal ”Cupa Seini”.
Participanții la eveniment au avut parte și de activități literar – artistice. La Centrul Româno – Ucrainean din Seini a avut loc lansarea de carte ”Versuri pentru suflet și cuget” de Petru Racolța, iar la Galeria de Artă a Casei de Cultură Seini s-a desfășurat vernisajul expoziției de pictură ”Un zâmbet peste timp”, al artistei Maria Mariș Dărăban, coroborat cu un moment artistic susținut de Ujlaki Mark și Aleesia Dîrle. Momentele solemne din cadrul Zilelor Orașului Seini au fost marcate prin dezvelirea plăcii comemorative a elevilor evrei deportați în anul 1944 și prin depunerea de coroane la Monumentul Eroilor, cu ocazia comemorării personalităților locale Alexiu Berinde, Mihai Balaj, Incze Janoș.
În cadrul deschiderii oficiale a celei de a XXII-a ediție a Zilelor Orașului Seini ”Cetatea Zynir”, Fanfara ”Stibina” din Tăuții Măgherăuș, alături de for­mația de majorete, a susținut un concert răsplătit cu aplauze furtunoase. La această manifestare, executivul CJ Maramureș a fost reprezentat de președintele Gabriel Zetea, care a felicitat reprezentanții admi­nis­trației locale Seini pentru exemplul de bune practici în implementarea proiectelor realizate în colaborare cu Consiliul Județean Maramureș.
”Cred că merită să o felicităm atât pe Gabriela Tulbure, primarul orașului Seini, cât și pe consilierii locali pentru munca serioasă pe care o depun în ad­mi­nistrație, fiindcă doar împreună pot reuși”, a spus președintele administrației județene, care a amintit că Seini este orașul său de suflet.
Și edilul orașului Seini, Gabriela Tulbure, a mulțu­mit tuturor celor care au ales să onoreze cu prezența acest moment frumos pentru oraș și le-a dorit să aibă parte de două zile de distracție și multă voie bună. Totodată, a menționat și sprijinul constant pe care Consiliul Județean Mara­mu­reș îl acordă orașului Seini, atât la promovarea acțiunilor, cât și la implementarea proiectelor atât de vitale pentru comunitate. La deschiderea oficială a evenimentului, alături de edilul din Seini și de pre­ședintele Consiliului Jude­țean Maramureș, au luat cuvântul transmițând gândurile lor bune și primarul din Nyirmeggyes, dar și consilieri județeni și primari din localitățile învecinate.
Prima zi a evenimentului s-a încheiat cu concertul extraordinar ”Carla’s Dreams”, în deschiderea căruia au urcat pe scenă Corul ”Seinelul”, ”Fetele de la școala de rock” Seini, Flavia Tămaș, Rebeca Czompa, Bianca Lazin, Jessica Malanka, precum și bine-cunoscuta formație ”Talisman”.
Ziua de duminică a debutat cu un regal folcloric. Pe scenă au urcat îndrăgita cântăreață de muzică populară, seineanca Gina Handro, Grupul Folcloric ”Junii Sălajului”, grupuri folclorice din Nyirmeggyes (Ungaria), Agota Hitter și Kinga Szika, Teodora Dănțăușa, precum și Ansamblul Folcloric ”Hori și Joc” al Palatului Copiilor din Baia Mare, coregraf Maria Seraz.
Tot în a doua zi de sărbătoare, într-o atmosferă emoționantă s-a desfășurat festivitatea de premiere a celor ”50 de ani de armonie și înțelegere” pentru cei care sărbătoresc Nunta de Aur în anul 2019. A urmat lansarea cărții ”Po­vești terapeutice pentru copii și adulți”, concertul de vioară al artistei Aleesia Dîrle și o expoziție de desene. Concertele de seară au adus pe scenă tinerele talente seinene: Nicoleta Vâlcu, Antonia Pop și Paula Andreica, urmate de trupa ”Attitude”, Mircea Patovan și ”Trubadurii Band”. Cea de a XXII-a ediție a Zilelor Orașului Seini ”Cetatea Zynir” s-a încheiat cu concertul extraordinar al Irinei Rimes și cu un impresionant foc de artificii.
Evenimentul Zilele Ora­șului Seini ”Cetatea Zynir” 2019 a fost fi­nan­țat de Consiliul Jude­țean Maramureș, din bugetul județului, cu suma de 70.000 lei, care a fost alocată pentru realizarea unor evenimente cultural – edu­caționale de către uni­tă­țile administrativ – teritoriale. (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.