În Cicârlău, poliţiştii au depistat un autoturism urmărit internaţional

0
39

Un autoturism, urmărit de autorităţile din Ma­rea Britanie, din data de 23.11.2018, a fost găsit, marţi, 10 septembrie, pe raza localităţii Cicârlău.
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de cei din Cicârlău, au constatat că vehiculul a fost achiziţionat de la o societate din Marea Britanie, însă bărbatul în posesia căruia se afla nu a achitat ultimele rate.
Autoturismul a fost indisponibilizat iar poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de tăinuire.

În stare de ebrietate
Şi-a pierdut cartuşul de ţigări şi a alertat poliţia

Nu a fost pentru prima dată când poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare au fost alertaţi cu privire la comiterea unei tâlhării şi au constatat ulterior, în urma cercetărilor, că fapta nu există. Factorul comun al acestor sesizări este starea de ebrietate a presupuselor victime.
La fel s-a întâmplat şi cu un bărbat, care a apelat 112 şi a sesizat că, în timp ce mergea singur, pe un teren situat între calea ferată şi strada Motorului, din Baia Mare, o persoană necunoscută l-a lovit şi i-a sustras din mână o sacoşă, în care avea un cartuş cu ţigări.
Poliţiştii au demarat activităţile specifice pentru prinderea autorului. Bărbatul tâlhărit nu putea oferi semnalmentele autorului. Apoi, acesta a refuzat să fie examinat medical, nu prezenta leziuni vizibile. Ţigările au fost găsite pe traseul pe care a declarat că a mers.
Pas cu pas, poliţiştii au constatat că fapta sesizată practic nu există. Băimăreanul, de 57 de ani, a fost sancţionat contravenţional pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Furturi soluţionate de poliţişti

• După ce şi-a recuperat prejudiciul, victima s-a împăcat cu autorul
La începutul acestei săptămâni, poliţiştii au fost sesizaţi că, pe strada Melodiei, din Baia Mare, s-a comis un furt dintr-o locuinţă.
O femeie, de 52 de ani, a declarat că, luni, la ora 01.15, persoane necunoscute au pătruns, prin geamul lăsat deschis, în apartamentul său, situat la parterul blocului, şi au sustras un telefon mobil, în valoare de 700 lei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, iar marţi, 10 septembrie, în urma măsurilor întreprinse, au identificat un tânăr, de 19 ani, din municipiu, care a comis fapta. Telefonul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate care, a ales să se împace cu autorul.
A ajuns cu bunurile furate doar până la ieşirea din magazin
Odată cu schimbarea sezonului au vrut şi să-şi schimbe garderoba şi să rămână cu banii în portofel. Au reuşit să facă acest lucru până la un punct, însă s-au ales cu dosar penal şi acum sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.
Poliţiştii au intervenit marţi, în jurul amiezii, la un centru comercial din Baia Mare, după ce au fost sesizaţi că, două persoane, care au încercat să iasă cu bunuri dintr-un magazin fără a le achita, au fost reţinute de către agentul de pază.
La faţa locului a fost identificat un băimărean şi un tânăr, domiciliat în Groşi, care aveau asupra lor mai multe bunuri cu ambalaje deteriorate. Din primele verificări, poliţiş­tii au constatat că, cei doi au reuşit să treacă de sistemul de alarmă şi au ieşit din magazin, însă nu au scăpat de ochii agentului de pază care i-a reţinut şi a anunţat poliţia.
Partea vătămată a fost condusă la sediul poliţiei unde a depus plângere, iar poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.
Prinşi la scurt timp de la sesizarea furtului
Marţi, la ora 12.40, o femeie domiciliată în comuna Coltău a sesizat poliţia că, din beciul unui imobil, ce aparţine fiului său, au dispărut mai multe bunuri.
La faţa locului poliţiştii au constatat că, persoane necunoscute au sustras două drujbe, un flex precum şi alte bunuri.
S-au demarat activităţile specifice de investigare iar în cursul după-amiezii au fost identificaţi trei tineri, din aceeaşi comună. Bunurile au fost recuperate în totalitate şi restituite părţi vătămate.
Cei trei tineri sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

În Giuleşti
Un tânăr, cu mandat european de arestare, a fost încarcerat

Poliţiştii au desfăşurat o acţiune, în vederea identificării şi reţinerii unui tânăr, de 24 de ani, domiciliat în comuna Giuleşti.
Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Italia au emis, în data de 29.08.2019, mandat european de arestare pentru comiterea de infracţiuni contra proprietăţii.
Tânărul, depistat marţi, a fost condus la sediul IPJ Maramureş, şi, ulterior, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, fiind emisă ordonanţă de reţinere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.