Pentru 806 de copii din sistemul de protecţie specială Maramureş se va deschide contul Junior

0
33

În cazul copiilor ocrotiţi prin serviciile publice şi private specializate pentru protecţia copilului, depunerea anuală minimă este de 1.200 lei şi se efectuează din bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.
Pentru un număr de 806 de copii s-au transmis către Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Maramureş informaţiile în vederea deschiderii contului Junior (copii cu măsura de protecţie specială în serviciile de tip rezidenţial şi familial al DGASPC Maramureş). Este vorba despre înfiinţarea unui cont special de economisire sub formă de depozit, denumit cont individual de economii Junior Centenar, aprobat prin Programul guvernamental „gROwth-Contul individual de economii Junior Centenar”. Titularul contului poate fi orice copil care este cetăţean român şi nu a împlinit vârsta de 18 ani.
Contul individual de economii Junior Centenar se deschide pe numele copilului, automat, la unităţile Trezoreriei Statului, fără a fi necesară o cerere din partea unuia dintre părinţi sau a reprezentantului legal al copilului.
În contul individual al copilului se pot depune de către reprezentantul legal al titularului sau de către alte persoane, oricând, sume de bani în lei, prin virament, mandat poştal prin oficiile Companiei Naţionale „Poşta Română”- S.A. sau în numerar prin casieriile unităţilor Trezoreriei Statului.
Pentru efectuarea plăţii, la data de 15 noiembrie a fiecărui an, direcţiile generale au obligaţia de a transmite agenţiilor teritoriale situaţia copiilor pentru care s-a dispus măsura de protecţie prin dispoziţia conducătorului DGASPC sau hotărârea comisiei pentru protecţia copilului sau a instanţei de judecată, după caz. Situaţia se transmite în format scris şi electronic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.