Peste 21.000 pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord

0
26

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice, 21.180 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 247.800 lei, iar un autoturism Volkswagen a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.


În Sarasău

Joi, polițiştii de frontieră din Sarasău au observat, pe direcția localității de frontieră Piatra, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la graniţa cu Ucraina spre interiorul țării, îndreptându-se spre un imobil din zonă.
Imediat s-a acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele într-o anexă și într-un autoturism, aflate în curtea imo­bilului respectiv.
Poliţiştii de frontieră au somat prin voce persoanele în cauză, însă acestea nu s-au oprit și au fugit, întorcându-se pe teritoriul statului vecin.
Imobilul aparține cetă­țeanului român I.P., în vârstă de 23 de ani, iar cu acordul acestuia, polițiștii de frontieră au intrat în curte și au ridicat autoturismul în cauză și coletele cu țigări. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 20.200 pachete țigări, în valoare de 236.300 lei.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul marca Volkswagen, în valoare de 12.000 lei, a fost indisponibilizat.


Pe Valea Vişeului

Și polițiștii de frontieră din Valea Vișeului au descoperit, în apropierea frontierei de stat, două colete cu țigări, care au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 980 pachete, în valoare totală de aproximativ 11.500 lei.
Ţigările au fost confiscate, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă şi pentru identificarea persoanelor implicate.

Vietnameză descoperită într-un automarfar

În Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul turc C.I., în vârstă de 54 de ani, conducând un automarfar marca Iveco, înmatriculat în Turcia.
În urma analizei de risc specifice, s-a procedat la controlul mijlocului de transport, în interiorul cabinei fiind descoperită ascunsă, o tânără, din Vietnam, în vârstă de 29 de ani, care a intrat legal în România, în baza unei vize eliberată în scop de muncă. Aceasta intenţiona să ajungă în Germania.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranţi pentru şoferul automarfarului şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de tânăra vietnameză.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.