Medalia Omagială „Justinian Arhiepiscopul” pentru doamna deputat Dr. Viorica Cherecheș

0
58

Vineri, 13 decembrie 2019, cu începere de la ora 17,00, din încredințarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar, a participat la evenimentul intitulat „Șezătoarea în Baia Mare”, manifestare cultural-artistică desfășurată în contextul Anului Omagial al Satului Românesc, care a avut loc la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice „CASPEV” din municipiul Baia Mare.
La acest eveniment au fost prezente peste 100 de persoane, doamne și domni, seniori și senioare din cadrul comunității băimărene, care și-au dorit să ducă mai departe tradiția meșteșugurilor străvechi precum cusutul și țesutul.
Între persoanele prezente la această șezătoare au fost domnul Dr. Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare; doamna deputat Dr. Viorica Cherecheș; cunoscuta interpretă de muzică populară, Florentina Giurgi; monahia Filofteea Oltean, stareța Mănăstirii Bârsana, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social, și Arhid. Gherasim Nap.
De asemenea, acest proiect artistic va avea continuitate cu o frecvență săptămânală, în care vor fi ținute discursuri, prezentări de straie și meșteșuguri tradiționale.
În cadrul Centrului CASPEV este amenajat – prin purtarea de grijă a doamnei deputat Dr. Viorica Cherecheș, un centru de creație dotat cu un război de țesut și ustensilele necesare.
La finalul evenimentului, din încredințarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Preasfinția Sa a acordat doamnei deputat Dr. Viorica Cherecheș Medalia Omagială „Justinian Arhiepiscopul”, iar alți binefăcători au primit Diplome de apreciere.
Arhid. Adrian Dobreanu

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.