Modificări legislative din 2019

0
45

În exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul este obligat să își facă, în prealabil, cunoscută calitatea, astfel:
• dacă este în uniformă, prin prezentarea verbală a numelui și prenumelui, precum și a unită­ții de poliție din care face parte
• dacă este în ținută civilă, prin prezentarea verbală a numelui, prenumelui și a unității de poliție din care face parte, precum și a legitimației de serviciu sau a insignei.
Prin excepție, atunci când siguranța polițistului sau rezultatul intervenției ar putea fi periclitate, polițistul își face cunoscută calitatea imediat ce acest lucru este posibil. În acest caz, intervenția polițistului se face prin anunțare: ,,Poliția!”


Amenzi contravenţionale în sumă de 50.000 lei

Săptămâna trecută, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în cooperare cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş, au acţionat pe linia prevenirii descoperirii şi combaterii faptelor ilicite care se comit în domeniul evaziunii fiscale, în domeniul contrafacerii de mărfuri şi domeniul comerţului ilicit cu produse alimentare şi nealimentare.
Au fost verificate 77 de societăţi comerciale şi persoane fizice care desfăşurau acte de comerţ, pe raza municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei.
Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe la legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 50.000 lei. De asemenea, au fost ridicaţi 2.212 lei, proveniţi din activităţi comerciale ilicite.
Totodată, poliţiştii au constatat o infracţiune de contrabandă, ţigările, în valoare de 600 lei, susceptibile a proveni din contrabandă, au fost ridicate, în cauză fiind întocmit dosar penal.
Se continuă cercetările în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunii constatate.


Bunuri confiscate şi amenzi contravenţionale în târgul din Satu Nou de Jos

Duminică, 15 decembrie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare, împreună cu cei din Groşi, au acţionat în zona târgului auto din Satu Nou de Jos.
Activităţile desfăşurate au vizat protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, menţinerea ordinii şi liniştii publice, precum şi fluidizarea traficului rutier în zonă.
În cadrul activităţilor, poliţiştii au confiscat bunuri, în valoare de 13.000 lei, şi au aplicat două sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.000 lei.


Prinşi în flagrant cu ţeavă metalică sustrasă

Vineri, 13 decembrie, poliţiştii oraşului Baia Sprie au fost sesizaţi, prin apel 112, despre faptul că doi bărbaţi au sustras mai multe bucăți de țeavă metalică de pe stadionul de fotbal.
Deplasaţi de urgenţă la fața locului, în apropierea stadionului de fotbal, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară, condusă de către un bărbat, în vârstă de 71 ani, care era însoțit de către doi tineri, de 20 şi 21 de ani.
300 kg deșeuri fier vechi au fost ridicate și predate reprezentanților Primăriei Baia Sprie. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, urmând a fi dispuse măsuri legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.