Deficit de medici de familie în Maramureș

0
41

În 2014, Societatea Națională de Medicina Familiei realiza și posta, pe pagina sa de web, o hartă a deficitului de medici de familie din acel moment, pe baza proceselor-verbale ale Comisiilor paritare de pe lângă Casele Județene de Asigurări de Sănătate. A curs multă „cerneală” după apariția acelei hărți, multe interpelări, studii, luări de cuvânt chiar în Parlament, dar hemoragia de medici a continuat. Până în prezent, nimeni din grupările politice nu a structurat nici o strategie clară și aplicabilă privind rezolvarea deficitului de asistență medicală primară.
În continuare, cea mai mare parte a problemei se află în rural și orașele mici. Nimeni nu ia în calcul că un medic trimis în rural trebuie să fie extrem de bine pregătit, nu reciclat din altă specialitate de care s-a plictisit.
Dacă discutăm la nivel de Maramureș, șase localități au rămas descoperite la medicii de familie: Băiuț, Băsești, Bistra, Coaș, Oarța de Jos și Săpânța. În aceste localități, cei șase medici de familie fie au decedat, fie au plecat din localitate, fie au renunțat la cariera de medic de familie, reprofilându-se – a arătat ec. Carmen Prodan, președintele-director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.