Surprize pentru vizitatorii Muzeului Județean de Artă

0
106

Cei care doresc un weekend palpitant, departe de pârtiile de schi au la dispoziție o opțiune culturală. Reprezentanții Muzeului Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare” au pregătit experiențe pe placul fiecăruia, în funcție de vârstă, preferințe și afinități: „LaNoiLaArtă puteți explora galeriile căutând indicii, găsind tablouri sau regăsind ipostaze citadine uitate”, vă asigură oficialii instituției de cultură.

Trusă de privit în muzeu

Pentru familiile cu copii de 4-6 ani au fost pregătite o sumedenie de experiențe multi-senzoriale, pe care Asociația Da’DeCe le-a pus în „Trusa de privit în muzeu”. Trusa de privit în muzeu este un kit pedagogic adresat familiilor cu copii de 4-6 ani, elaborat special pentru Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» de către educatorul muzeal Iulia Iordan și Asociația Da’DeCe (București) printr-un proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
„Ansamblul de elemente interactive, texturi și activități facilitează vizita celor mici și a însoțitorilor lor – părinți sau bunici – și îi ajută să înțeleagă și să rețină semnificația Fenomenului Centrul Artistic Baia Mare. Trusa este disponibilă în trei limbi: română, maghiară (traducător drd. Tímea Ferencz) și engleză (traducător Chuck Hubbard) și poate fi împrumutată gratuit de la casieria muzeului”, spune Oana Enășel, referent de specialitate – marketing al muzeului.

„Vânătoare de comori”

Vizitatorii aventuroși pot face o plimbare „detectivistică” prin muzeu folosind aplicația Questo și aflând detalii neștiute despre picturi. Questo este o aplicație tip „vânătoare de comori”, care oferă vizitatorilor Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» posibilitatea parcurgerii unui tur interactiv al expoziției permanente, construit ca un traseu ghidat de indicii și ghicitori. Aplicația poate fi descărcată gratuit din AppStore și Google Play. Aplicația a fost dezvoltată de echipa de marketing a instituției în colaborare cu fondatorii Questo cu ocazia Nopții Muzeelor 2018.

Safari Urban

Pasionații de fotografie pot face o plimbare printre peisaje citadine băimărene, de-a lungul a mai bine de 100 de ani, vizitând expoziția interactivă de pictură și fotografie Safari Urban. Expoziția temporară interactivă Safari Urban reunește peisaje citadine din colecția Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», semnate de pictorii care au activat la Baia Mare începând din secolul al XIX-lea, prezentate „în dialog” cu fotografiile echivalentului lor contemporan. Autorii – vânători de peisaje citadine, profesioniști sau doar pasionați – ai căror fotografii vor fi expuse pe simezele Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» sunt: Bogdan Adrian Deac, Anand Donca, Florian Gherman, Rafaela Grețieș, Cristina Griga, Gabor Gyrmathy, Tudorel Ilie, Anda Marin, Roxana Petrovan, Florentina Popescu, Ryo & Noian, Andreea Teliban. Expoziția este realizată cu sprijinul partenerului Electro Sistem Grup Baia Mare.

Tarife și program de vizitare

„Știm că timpul petrecut alături de cei dragi e cel mai valoros. Așadar, începând de luna aceasta, Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» pune la dispoziția publicului abonamentele de vizitare în grup a expozițiilor de artă, care conțin șase bilete colective valabile pentru expoziția permanentă sau pentru cele temporare pe parcursul unui an calendaristic. Ele sunt disponibile în două variante – familiale (30 lei) sau pentru elevi și/sau studenți (18 lei). Prețul standard al unui bilet de vizitare (expoziție permanentă + temporară) este de 7 lei pentru adulți și 3 lei pentru elevi și studenți la cursuri de zi”, a mai spus Oana Enășel. Programul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» este de marți până duminică, între orele 10 – 17. Accesul vizitatorilor se face până la ora 16,30. Detalii despre expozițiile muzeului, activitățile interactive de vizitare (tur Questo, Trusa de privit în muzeu), găsiți pe blogul muzeului, la adresa https://muzeuldeartabaiamare.wordpress.com sau direct la sediul muzeului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.