Directorul adjunct DSVSA, dr. Vasile Pop, mutat la Prahova

1
1003
Dr. Vasile Pop, în focarul de gripă aviară

Medicul veterinar dr. Vasile Pop este director adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş de 11 ani, timp în care a făcut faţă la multe provocări epidemiologice.
Nu mai departe de anul 2020, a condus ancheta în cazurile de gripă aviară de la Seini, alături de 12 medici şi tehnicieni veterinari reuşind să elimine focarul. Mai mult, alte 55.000 de găini ouătoare din celelalte ferme din Seini au fost trimise la abator, pentru a preveni apariţia altor focare de gripă aviară. Activitatea sa este apreciată de prefectul de Maramureş, Nicolae Ungur, care ne-a declarat ieri că îi mulţumeşte doctorului Vasile Pop pentru implicarea sa în eliminarea focarelor de gripă aviară şi pestă porcină. Dar tot ieri am aflat informaţia că dr. Vasile Pop a fost transferat (detaşat) pe perioada 29 ianuarie – 30 iunie 2020 la DSVSA Prahova, pentru „eficientizarea” activităţii sanitar veterinare din acest judeţ sudic. Acum nu ştim ce să credem, este o apreciere a sa, ori o sancţionare, avînd în vedere că în locul său a fost adus provizoriu directorul adjunct de la DSVSA Galaţi (o doamnă). Astfel de permutări aparent fără logică au avut loc şi între directori adjuncţi din alte judeţe, precum Cluj şi Vrancea. Vasile Pop ne-a spus ieri, la telefon, că se află internat în spital (după cele 10 zile de muncă în frig în focarul de gripă aviară, cu echipament de protecţie şi mască pe faţă), a făcut o pneumonie urîtă, însă după ce se va însănătoşi se va prezenta la noul loc de muncă, unde îşi va face datoria ca de obicei. Totuşi, noi bănuim că în spatele acestor delegări intempestive făcute de preşedintele ANSVSA se află şi alte raţiuni, care deocamdată ne scapă. O fi vorba doar de „eficientizarea activităţii”?! Prefectul Nicolae Ungur îl apreciază pe Vasile Pop şi îi mulţumeşte de activitate. Ce ar mai fi de spus?! Poate doar faptul că Maramureşul a pierdut un specialist valoros, exact în perioada în care sînt active 6 focare de pestă porcină şi 2 de gripă aviară! (I. NEGRU)

1 COMENTARIU

  1. Domnul Vasile Pop are bube in cap! Oare nu se leaga acest transfer de ilegalitatile comise cu unii crescatori de animale care au luat subventii NEMERITAT?!

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.