Hramul Liceului Teologic Ortodox din Satu Mare

0
255

Marţi, 28 ianuarie 2020, din încredinţarea Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în incinta bisericii de lemn „Sfântul Nicolae” de la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare, cu ocazia hramului şcolilor teologice, în fruntea unui sobor de preoţi şi diaconi.

Sfânta Liturghie Arhierească

Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Ioan Socolan, protopopul de Satu Mare, Pr. Prof. Gabriel Groza, directorul Liceului, Pr. Vasile Marcian Onea, inspector şcolar pentru religie, preoţi care sunt şi cadre didactice în cadrul liceului.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul Liceului, dirijat de diac. Alin Vraja.

La sfânta Liturghie, între cei 635 de elevi cu cei 54 de profesori şi credincioşii din parohie s-au aflat fostul ministru al Apărării Gabriel Leş, Gheorghe Stan, viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Cosma, director în Prefectura judeţului Satu Mare, şefi de servicii deconcentrate de la nivelul judeţului.

A fost o Sfântă Liturghie deosebit de frumoasă, de mare bucurie, trăită în duh de rugăciune, prin care Părintele director Gabriel Groza şi-a aniversat împlinirea a 25 de ani de la hirotonire întru preot.

Cuvântul de învăţătură

Un vast şi cuprinzător cuvânt de învăţătură a rostit Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreamnul în faţa elevilor şi credincioşilor, în care s-a referit la semnificaţia sărbătorii Sfinţilor Trei Ierarhi, a importanţei lor în cadrul Bisericii lui Hristos, despre contribuţia teologică a fiecăruia dintre ei.

Apoi, Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul s-a oprit la Sfinţii zilei, la Sfinţii Sfântul Efrem Sirul şi Isaac Sirul, la rugăciunea Sfântului Efrem Sirul, pe care a explicat-o credincioşilor şi elevilor de faţă, rugăciune profundă care se rosteşte în tot Postul Mare.

Andrei Fărcaş, redactor la revista „Graiul Bisericii Noastre” 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.