Acţiuni fără… sancţiuni!

0
49

Având în vedere evenimentele rutiere cu consecinţe grave, produse în luna ianuarie pe raza judeţului, precum şi condiţiile meteo preconizate pentru weekend, polițiștii rutieri maramureșeni au organizat, în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, mai multe acțiuni cu caracter preventiv, scopul principal fiind informarea participanţilor la traficul rutier cu privire la principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave. Acțiunile au avut loc în Baia Mare, Târgu Lăpuș, Vișeu de Sus şi pe raza comunei Fărcașa.
Au fost oprite aproape 100 de autovehicule, iar conducătorii acestora au fost informați cu privire la obligaţiile legale referitoare la echiparea autovehiculelor pentru circulaţia pe timp de iarnă, obligaţiile cu privire la respectarea limitelor legale de viteză, a păstrării unei distanțe corespunzătoare față de autovehiculul din față, precum şi cu privire la adoptarea unei conduite corespunzătoare pentru prevenirea implicării în accidente rutiere.
Tot cu ocazia desfășurării acțiunilor, polițiștii au avut în vedere la oprirea autovehiculelor ca ocupanții autovehiculului să fie transportați în siguranță, să poarte centurile de siguranță, iar minorii să fie transportați în dispozitive de retenție omologate.
Peste 30 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, în două cazuri fiind constatate infracțiuni și întocmite dosare penale.


Cu peste 100 km/h şi cu permisul suspendat în Cicîrlău

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unei autoutilitare, conduse pe raza localităţii Cicârlău, după ce aparatura radar a înregistrat vehiculul cu o viteză de 102 km/h.
La volan a fost identificat un bărbat, de 40 de ani din Seini, care le-a declarat poliţiştilor că nu are asupra sa documentele prevăzute de lege. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul avea dreptul de conducere suspendat până în data de 27 februarie a.c.
În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

Bărbat reţinut pentru infracţiuni rutiere în Vişeu de Sus

În baza probatoriului administrat, poliţiştii din Vişeu de Sus au dispus, duminică, 2 februarie, reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat, care a comis mai multe infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Luni, a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
În fapt, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00.15, un echipaj de poliţie care desfăşura activităţi, a oprit un autoturism, condus pe strada Mierlei.
La volan a fost identificat un bărbat, de 40 de ani, din Vişeu de Sus.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l în aerul expirat. Conform procedurilor legale, bărbatul a fost condus la spital, însă a refuzat recoltarea probelor de sânge.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta nu avea drept de a conduce pe drumurile publice, întrucât în data de 23 ianuarie a.c. i-a fost reţinut permisul de conducere şi a fost întocmit dosar penal, după ce a fost depistat conducând în stare de ebrietate şi a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge.
Ulterior, în jurul orei 10, bărbatul a fost din nou surprins de poliţişti conducând pe drumurile publice. De această dată a refuzat şi testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe de sânge.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

Acţiune pentru depistarea vitezomanilor
Amenzi în sumă de 38.000 lei şi 11 permise reţinute

Duminică, poliţiştii Serviciului Rutier Maramureș au fost din nou cu ochii pe vitezomani. Aceştia au organizat o acţiune în cooperare cu colegii lor din Sighetu Marmaţiei și Sarasău.
Folosind aparatura ra­dar din dotare, poliţiştii au avut scopul de a preveni producerea accidentelor şi de a-i depista pe conducătorii de vehicule care nu respectă regimul legal de viteză.
În doar câteva ore, poliţiştii au aplicat 56 de sanc­țiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 38.000 lei. De asemenea ca măsură complementară s-a dispus reţinerea a 11 permise de conducere, pentru viteză excesivă şi depăşire neregulamentară.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.