Bărbat reţinut pentru şantaj, ameninţare şi hărţuire

0
159

În baza probatoriului administrat, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au dispus joi, 27 februarie, reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat domiciliat în judeţul Sibiu, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni contra libertăţii persoanei. Acesta urmează să fie prezentat Judecătoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventivă.
În fapt, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş împreună cu cei din Cicârlău au demarat activităţile pentru documentarea activităţii infracţionale după ce, la începutul acestei luni, au fost sesizaţi că o minoră, domiciliată în Cicârlău, a fost ameninţată telefonic cu acte de violenţă de către o persoană necunoscută.
Primele informaţii au relevat că un bărbat necunoscut a contactat-o telefonic pe minoră şi a determinat-o, sub ameninţarea cu acte de violenţă, să-i remită diferite sume de bani ori să cumpere cartele telefonice reîncărcabile şi să-i furnizeze codurile.
Activităţile specifice desfăşurate au dus la identificarea bărbatului bănuit de comiterea faptelor, constatându-se că acesta a comis fapte similare pe raza mai multor judeţe: Mehedinţi, Bihor şi Cluj, victimele fiind persoane vulnerabile, în special minore.
Joi, 27 februarie, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş, sprijiniţi de cei din Sibiu, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa suspectului, pe raza comunei Biertan, judeţul Sibiu, de unde au fost ridicate bunuri şi documente de natură a proba activitatea sa infracţională.
Bărbatul, care a fost reţinut şi depus în Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Maramureş, a fost prezentat vineri instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de şantaj, ameninţare şi hărţuire.


Comercianţii vindeau mărţişoare fără să deţină autorizaţie

În urma unei acţiuni organizate, joi, de poliţiştii din Şomcuta Mare pe linia legalităţii actelor de comerţ, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 lei şi au fost confiscate aproape 5.000 de mărţişoare.
Poliţiştii au efectuat controale pentru verificarea legalităţii actelor de comerţ, desfăşurate de comercianţii ambulanţi în centrul oraşului Şomcuta Mare. Au fost verificate 5 persoane care vindeau mărţişoare, constatându-se că 3 dintre acestea nu deţineau autorizaţii care să le permită să desfăşoare astfel de activităţi.
Astfel, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 lei şi s-a luat măsura complementară a confiscării a 4.825 mărţişoare, în valoare de aproximativ 16.000 lei.


Amenzi în sumă de 5.800 lei şi 5 certificate reţinute

Poliţiştii desfăşoară frecvent acţiuni în cooperare cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român. Joi, 27 februarie, o acţiune similară s-a desfăşurat pe raza oraşului Baia Sprie.
Au fost verificate 38 de autoturisme şi aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.800 lei. Ca măsuri complementare s-a dispus reţinerea a două permise de conducere şi a cinci certificate de înmatriculare.


Acţiuni pentru combaterea delictelor silvice

Joi, 27 februarie, poliţiştii au continuat acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic.
De această dată, poliţiştii din Săliștea de Sus, Serviciul de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și Direcția Silvică Maramureș, au vizat modul în care se respectă normele referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase de către o societate comercială cu sediul social în Săliştea de Sus.
În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 lei. De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare de confiscare faptică a peste 8,5 mc material lemnos (lemn foc paltin) în valoare de aproximativ 1.600 lei și confiscare valorică a cantității de 27,561 mc materiale lemnoase (lemn foc carpen şi lemn lucru rășinos) în valoare de peste 4.700 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.