Momente speciale la lansarea revistei „Seniorul băimărean”

0
157

Sunt medicul care timp de 40 de ani m-am dedicat oamenilor, comunității băimărene și maramureșene din dorința de a face bine, de a alina suferința.
Prețuiesc seniorii, educația și vorbele înțelepte, dragostea pentru semeni și pentru comunitate pe care mi le-au insuflat. Respect credința bunicilor, de la care am învățat datinile și obiceiurile împlinite după rânduiala coborâtă din bătrâne veacuri și mă bucur de fiecare dată să fim împreună, așa cum am fost la lansarea unui nou număr al revistei “Seniorul băimărean”. Am sărbătorit doamnele comunității și venirea primăverii, o sărbătoare specială, dragă sufletului meu.

Fără seniorii care și-au dedicat o mare parte din viață pentru a construi Baia Mare, micul oraș minier fără perspective nu s-ar fi transformat într-o Capitală a Tineretului. Sunt rădăcina comunității, partea esențială a familiei băimărene din care cu toții facem parte.

Trebuie să aducem recunoaștere seniorilor care au continuat să fie activi și implicați și după momentul pensionării, să joace în continuare un rol activ în societate. Mi-aș dori să împăr­tă­șească tinerei generații experiența profesională dobândită pe parcursul vieții pentru că fiecare bunic merită să fie cunoscut și promovat ca model din care tânăra generație să se inspire.

Poate că mulți dintre tineri nu au avut fericirea să-și cunoască bunicii, fiindcă și-au început călătoria către veșnicie îna­inte ca s-apuce a-i vedea. Să nu uităm însă să le onorăm memoria pentru că ei ne sunt rădăcina, în palmele lor s-au făurit multe și truda lor nu trebuie să fie în zadar.
Prețuim clipele petrecute alături de seniori, momente de bucurie pentru noi toți.

Dr. Viorica Cherecheș, deputat liberal de Maramureș

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.