Baraj între Recea şi Minaur, propunerea FRF

0
233

Joi după-amiază, preşedintele FRF Răzvan Burleanu a convocat o videoconferinţă cu reprezentanţii cluburilor de Liga 3, în care a adus la cunoştinţă scenariile în care se poate definitiva campionatul.
Preşedintele FRF a venit cu propunerea „îngheţării” campionatului în situaţia în care majoritatea echipelor nu îndeplinesc criteriile protocolului impus de Ministerul Sănătăţii în ceea ce priveşte pandemia de COVID-19, decizie salutată de reprezentantele eşalonului trei. Situaţie în care nu ar retrograda nimeni. În schimb, vrea să promoveze în Liga 2 câte o echipă din fiecare dintre cele cinci serii, trecând, astfel, peste propunerea echipelor din eșalonul secund, care nu vor formații nou-promovate în sezonul următor.
Iar promovarea în Liga 2 se va determina după o condiție specială: în seriile unde diferența dintre prima și a doua clasată este egală sau mai mică de trei puncte, respectivele echipe vor juca un baraj în dublă manșă, la sfârșitul lunii iulie, iar câștigătoarea va accede în eșalonul superior. În această situaţie se află şi cele două reprezentante maramureşene în seria 5, ACS Fotbal Comuna Recea şi CS Minaur Baia Mare, formaţiile clasate pe primele două poziţii fiind despărţite de numai două puncte. La fel stau lucrurile şi în Seria 2, unde Unirea Slobozia deţine trei puncte avans faţă de Mostiştea Ulmu, iar în Seria 3 Progresul Spartac şi CSM Slatina se află la egalitate de puncte. În seriile 1 şi 4 lucrurile sunt clare, Aerostar Bacău cu un avans de 7 puncte, respectiv Universitatea Craiova 1948 cu o diferenţă de 13 puncte urmând să promoveze direct, fără a mai susţine jocuri de baraj.
Această propunere urmează să fie validată de Comitetul Executiv al FRF în zilele viitoare, şedinţă în care probabil se va decide şi datele de disputare a jocurilor de baraj. Propunerea FRF este ca aceste jocuri să aibă loc la finalul lunii iulie sau începutul lunii august.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.