Atenție, 39 de tipuri de măști neconforme!

0
35

Prin sistemul european de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase, cetățenii sînt informați că pe piață au pătruns încă 7 noi tipuri de măști de protecție neconforme. În total, numărul tipurilor de măști neconforme ajunge astfel la 39.
Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie, începînd cu 15 mai 2020, în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise. Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sanc­ționate în baza Legii nr. 55/2020 cu amendă de 500-2.500 lei.
Cele 7 tipuri de măști neconforme descoperite recent nu rețin particulele și microorganismele și sporesc riscul de infecție, în cazul în care nu iau măsuri de protecție suplimentară. Produsele alertate nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149, deci se interzice comercializarea lor. Țara de origine a măștilor necorespunzătoare este Republica Populară Chineză. Ne-a informat Sorin Mierlea, președintele InfoCons. (i.n.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.