Cursurile proiectului CRED trec exclusiv în online

0
52

Cursurile de formare a cadrelor didactice organizate în cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED continuă, iar luna iunie 2020 marchează o premieră în procesul de formare.
La începutul lunii iunie, 199 de grupe de cadre didactice, din toate regiunile țării – dintre care 84 din învățământul primar și 115 din învă­țământul gimnazial – au demarat cursurile de formare continuă acreditate, nivel II, în cadrul CRED. Premiera constă în faptul că toate aceste grupe, mai exact peste 4.500 de cadre didactice, vor participa exclusiv online la cursurile CRED, în conformitate cu noile reglementări din sistemul educațional românesc, adoptate în contextul pandemiei cauzate de noul coronavirus.
Anterior prezentei etape de formare, anume în intervalul februarie – mai 2020, 311 grupe de cursanți – dintre care 134 din nivelul de învăță­mânt primar și 177 de grupe din învățământul gimnazial – au trecut cu succes de etapa de evaluare finală, după ce, din luna aprilie, au realizat tranziția totală de la cursuri desfășurate în sistem blended-learning (față în față și online) către cursuri de formare organizate exclusiv online. Continuarea în mediul virtual a cursurilor de formare a fost posibilă datorită ordinului de ministru numărul 3.845/ 27.03.2020, conform căruia a fost aprobată desfășurarea activităților de formare continuă din sistem blended-learning în sistem exclusiv online.
Pe întreg parcursul activităților de formare online, experții din cadrul Ministerului Educației și Cercetării asigură monitorizarea externă a activită­ților de formare și a evaluării finale a cursanților.
Până în prezent, în cadrul proiectului CRED, au fost formate 17.752 de cadre didactice. Mai precis, cursul acreditat de formare continuă, nivelul II, a fost absolvit cu succes de 9.694 de cadre didactice din învă­țământul primar și 8.058 de cadre didactice din învățământul gimnazial, care au fost astfel pregătite și pentru desfășurarea, optimă și în condiții de eficiență, a activității didactice la distanță. În cadrul proiectului CRED, vor fi formate, în total, 55.000 de cadre didactice.
Cereri pentru măriri de note
Cererile pentru mărirea notelor aferente semestrului II se pot depune la secretariatele facultăților Centrului Universitar Nord Baia Mare sau online, până în data de 1 iulie, anunţă Liga Studentilor „Pintea Viteazul”. Conform Regulamentului ECTS, Art. 7.15, studenţii au dreptul la 4 măriri pe an: 2 măriri gratuite și 2 măriri cu taxă. Pentru mai multe detalii, studenţii pot accesa: https://www.lspv.ro/ 2020/06/cereri-de-marire-a-notelor.
Începe înscrierea în învăţământul profesional.
Prima etapă a înscrierii în învăţământul profesional de stat va începe în 29 iunie şi se va desfăşura până în 6 iulie. În acest sens, secretariatele școlilor gimnaziale completează fișa de înscriere în învățământul profesional precum și foaia matricolă, iar opțiunile elevilor se completează de către candidați asistați de diriginți. Fișa de înscriere și de opțiuni precum și foaia matricolă se transmit electronic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.