La TAPARO – centru de excelență în domeniul materialului compozit

0
95

Prima întâlnire a tuturor factorilor implicați în proiectul „Crearea unui centru de excelență în domeniul materialului compozit la TAPARO SA” a avut loc săptămâna trecută.
Alături de specialiștii Grupului TAPARO, care coordonează acest proiect, s-au aflat reprezentanți ai partenerilor, respectiv ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași și ai Universită­ții Tehnice din Cluj-Napoca.
S-a stabilit planul de acțiuni pentru realizarea obiectivului general al proiectului, respectiv înființarea unei unități noi de producție în vederea creșterii competitivității SC TAPARO, prin achiziționarea de echipamente pentru elaborarea și implementarea unei tehnologii ino­vative de obținere a unui material compozit având ca destinație înlocuirea unor elemente din structura produselor tapițate.
Investițiile vor permite creșterea capacității totale de producție a firmei în contextul dezvoltării durabile a economiei românești, conducând la obținerea unor produse noi inovative de către companie și implicit la creșterea competitivității întreprinderii.
Valoarea totală a proiectului este de 48.302.829 lei. Valoarea totală eligibilă este de 39.765.784 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 19.003.056 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național este de 3.353.480 lei, valoarea co-finanțării eligibile a Beneficiarului este de 17.409.246 lei, iar valoarea neeligibilă inclusiv TVA este de 8.537.044 lei.
Durata proiectului este 36 de luni.
Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.