Adopții, urgentate la nivel național

0
77

Până la data de 30 septembrie au termen managerii de caz ai Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului să revizuiască toate Planurile Individualizate de Protecție pentru deschiderea adoptabilității copiilor blocați în sistemul de protecție, inclusiv în asistență maternală, din motive variate și nejustificate. La nivel național, 835 de copii din sistemul de protecție au în prezent un Plan Individualizat de Protecție care prevede ca finalitate plasarea în procedură de adopție.
În Maramureș, 26 de copii sunt adoptabili în acest moment. Micuții figurează la categoria greu adoptabili, conform oficialilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș (DGASPC). În cadrul instituției județene se lucrează de zor la capitolul adopții, astfel încât la finele lunii septembrie să poată fi comunicate date concrete despre demersurile întreprinse. Măsurile au fost luate în calcul, după ce Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) a demarat procesul de deblocare a adopțiilor din motive ce țin de birocrație sau management de caz deficitar.
„Managerii de caz trebuie să acorde o atenție mai mare inclusiv către deschiderea adoptabilității copiilor din asistență maternală…la capătul celor 30 de zile alocate ca termen limită pentru revizuirea profilelor copiilor “greu adoptabili”, toate județele au realizat o primă rundă de îmbunătățire. Mai este de lucru! Fapt pentru care Serviciile Adopție din cadrul DGASPC-urilor vor primi un set de îndrumări despre cum poate fi descris profilul unui copil”, menționează ANDPDCA.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.