În Tăuții-Măgherăuș • Regularizări de albii după inundații

0
59

Precipitațiile abundente căzute în această săptămână au produs inundații în unele zone ale orașului Tăuții – Măgherăuș. Administrația locală a luat măsuri urgente de limitare a pagubelor produse gospodăriilor, drenând apele către râul Băița.
Astfel, s-au regularizat albiile tuturor văilor care au creat probleme în aceste zile, cu speranța că la viitoarele ploi care se anunță, apele să nu-și mai iasă din matcă.
„Am supravegheat și am luat măsuri pentru a reduce la minimum pagubele produse de inundații și a stăvili furia apelor! Toate văile din amontele cartierului Măgherăuș și Pârâul Mețâu, din cauza ploilor abundente, au inundat gospodăriile și terenurile din zonă. Am decis să facem regularizări de albii și să creăm noi canale de scurgere a apelor din amonte spre râul Băița. Zona de jos, spre Drumul European 58, se va drena tot spre acest râu. Am dispus execuția lucrărilor în regim de situații de urgență. Acestea sunt realizate de o societate specializată în astfel de lucrări! M-am deplasat la fața locului cu ing. Mihai Ciociu și cu o parte dintre cetățeni, alături de viceprimar și responsabilul ISU și am decis ce lucrări se vor face. Regretăm că furia apelor a produs disconfort cetățenilor. Suntem însă alături de cetățeni la necazuri. Sper să rezolvăm cât de urgent ceea ce ne-am propus”, a precizat Anton Ardelean, primarul orașului Tăuții-Măgherăuș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.