Momentul bilanțului în Copalnic Mănăștur

0
174

Te și temi să calculezi cât ar fi putut „costa” lista ultimilor 16 ani de investiții din Copalnic Mănăștur. S-au făcut rețele de canalizare în Copalnic Mănăștur, Copalnic, Rușor, Vad, Lăschia și Făurești. S-au făcut rețele de apă în Copalnic Mănăștur, Copalnic, Berința, Curtuiușul Mic, Cărpiniș, Făurești, Lăschia, Vad și Rușor. S-au asfaltat drumuri județene spre Coaș și spre Preluca Nouă. S-au modernizat 30 de kilometri de străzi, plus șase drumuri comunale, dar și 18 kilometri de drumuri agricole. Cu un drum, s-a modernizat rețeaua de iluminat public în toată comuna.


În Ulmeni,
Asfaltări, școli reabilitate și speranțe de gaz

Autoritățile din Ulmeni au bifat asfaltări pe drumul județean spre Mânău și către Ariniș, dar și pe două străzi din oraș, finanțate din bugetul local.
S-a depus și un proiect de extindere a rețelei de gaz spre cinci sate aparținătoare. Din buget local s-au dotat și parcurile din Ulmeni, se modernizează căminul cultural din Tohat. Se vor mai reabilita și moderniza patru școli, în Țicău, Tohat și două în Chelința, acestea cu finanțări guvernamentale PNLD 2. La capitolul proiecte de depus, autoritățile au gata depuse proiecte pentru bazin de înot, pentru un complex sportiv și pentru o școală nouă la Ulmeni.


În Ardusat,
Viitorul val de finanțări, în pregătire

La Ardusat, s-a depus cerere de finanțare la CNI pentru o sală școlară de sport. Pe fonduri europene de tip GAL se vor face un kilometru de trotuare și pistă de biciclete la Arieșu de Câmp. Lângă terenul de fotbal din Ardusat se așteaptă acordul pentru finanțarea unui teren sintetic de sport. Peste toate, marea speranță stă tot în Compania Națională de Investiții, de unde se așteaptă bani pentru încă 7 kilometri de asfaltări, care ar duce comuna la 90% grad de asfaltare!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.