De sâmbătă, comuna Desești are un traseu turistic oficial

0
133

Sâmbătă, în Desești, a avut loc lansarea unui nou traseu turistic marcat de montaniardul Ionică Pop, sub egida asociației EcoLogic, condusă de Edit Pop. Câteva zeci de turiști din Maramureș și nu numai au participat la deschiderea de traseu, prezentat astfel de organizatori.
„Traseu în circuit, cu lungime de 6, 3 km, durata 3 – 3 1/2 ore, ușor, pentru toate anotimpurile. Traseul pornește din Desești (DN 18 – km 41), urcă în direcția N-V, pe ulița pietruită circa 350 m până la intersecția cu fostul terasament al căii ferate înguste Sighetu Marmației – Pod Cireș (Izvoare), pe care îl parcurgem, având în dreapta abruptul stâncos al Crestei Cocoșului, trecem pe la biserica de lemn Sf. Paraschiva (monument UNESCO), după care ajungem la o intersecție de ulițe, marcată de-o troiță din lemn sculptată de meșteri populari. De aici traseul coboară în dreapta până în DN 18, traversăm șoseaua urmând trotuarul, cu unele porțiuni mai înguste, până la Km 43, părăsim DN-ul, îndreptându-ne în direcția S-E, spre râul Mara, trecem peste podul de la Vădulat, de unde începe un urcuș ușor spre Dâmbul Frumos, ajungând la stâlpul nr 5, de pe Pustă, punctul cel mai înalt al traseului”, iar descrierea continuă până la punctul de întoarcere.
Salutăm inițiativa, dar mai ales recunoaștem nevoia unor asemenea trasee prin tot Maramureșul, pentru că suntem deficitari în ceea ce priveşte traseele simple, ușoare, pentru drumețul „de duminică”. Numărul mare de participanți a confirmat interesul pentru asemenea tip de turism ușor, asemănarea ce se poate face este cu nevoia sportului de masă, în fața sportului de performanță. Pe termen lung și la scară mare, cu asemenea oameni și inițiative, Maramureșul ar putea deveni un etalon pe harta turismului montan românesc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.