Percheziții în Vișeu de Sus și Petrova • Peste 26.000 de țigări confiscate

0
84

Luni, 14 septembrie, polițiștii specializați în combaterea contrabandei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, au executat 3 mandate de percheziție domiciliară pe raza localităților Vișeu de Sus și Petrova.
Cu ocazia perchezițiilor domiciliare și a activităților de documentare, investigare și cercetare efectuate într-un dosar penal, care are ca obiect săvârșirea mai multor infracțiuni asimilate contrabandei, au fost identificate și ridicate 26.020 de țigări, produse accizabile care trebuiau plasate sub un regim vamal, provenite din contrabandă, în valoare totală de aproximativ 15.700 lei.
Totodată, în contextul activităților procedurale efectuate, a fost identificată și ridicată cantitatea totală de 130 litri alcool etilic, în valoare totală de aproximativ 4.000 lei, cu privire la care organele de cercetare penală urmează să extindă cercetările.
În cauză polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, în vederea identificării tuturor participanților la activitățile infracționale și a tragerii acestora la răspundere penală.

În domeniul silvic
Peste 900 de controale pentru combaterea faptelor ilegale

În perioada ianuarie – august, polițiștii maramureșeni, sprijiniți de specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și Direcției Silvice Maramureș, au efectuat 928 de controale desfășurate pe raza județului, în scopul verificării legalității exploatării, transportării, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.
Au fost verificate 270 de obiective și peste 2.000 de vehicule și atelaje hipo.
Urmare activităților desfășurate, polițiștii maramureșeni au întocmit 199 de dosare penale. Din totalul de 104.000 mc masă lemnoasă tăiată ilegal, cea mai mare parte, respectiv 101.000 mc a rezultat dintr-o singură sesizare a organelor silvice făcută la începutul acestui an cu privire la tăieri ilegale din perioada 2005 – 2013.
În continuare, polițiștii desfășoară activități specifice pentru documentarea întregii activități infracționale constatate și luarea măsurilor legale față de toate persoanele implicate.
De asemenea, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 285 sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 700.000 lei iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 3.954,75 mc material lemnos transportat ilegal sau pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de proveniență.

Pedeapsa cu închisoarea pentru un sighetean

Luni, 14 septembrie, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Sighetu Marmației au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Sighetu Marmației.
Mandatul îl privește pe un bărbat, de 30 de ani, din Sighetu Marmației, care a fost condamnat la executarea unei pedepse cu închisoarea de 3 ani, 9 luni și 20 de zile pentru infracțiuni la regimul vamal.
Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Baia Mare.

Tentativă de furt calificat

În noaptea de luni spre marți, polițiștii băimăreni au fost sesizați de către doi polițiști locali cu privire la faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, efectuând serviciul de patrulare, pe strada Vlad Țepeș, au surprins două persoane în habitaclul unui autoturism aflat parcat.
În momentul interceptării, cele două persoane au încercat să fugă, dar au fost imobilizate de către polițiștii locali.
În urma verificărilor și cercetării la fața locului polițiștii au constatat faptul că doi tineri, de 20 respectiv 24 de ani, profitând de faptul că autoturismul, parcat pe strada Vlad Țepeș, avea portierele închise dar neasigurate, au pătruns în habitaclu dar nu au reușit să sustragă bunuri, obiecte sau valori.
Autoturismul aparține unui bărbat, de 53 ani, din Baia Mare.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.