Un alt investitor important • O nouă fabrică se deschide în Sârbi

0
1002

Comuna Fărcașa va beneficia de o nouă investiție importantă pentru comunitatea locală. Astfel, o firmă nemțească va deschide, până în iarnă, o fabrică în satul Sârbi. Investitorii produc diferite componente electrice și plastice.
Noua fabrică va crea mai multe locuri de muncă și va influența pozitiv, din punct de vedere economic, administrația locală.
„Suntem în tratative avansate cu un investitor german, de top, care dorește să deschidă o fabrică în Sârbi. Este vorba despre firma „Sinit” din cadrul grupului Wöhner Industries GmbH & Co.KG. Noua firmă va produce componente electrice și diferite repere din mase plastice, inclusiv pentru compania Eaton și firma Weidmüller. Tratativele au început în urmă cu un an (iunie 2019) când reprezentanții firmei germane au venit în comuna noastră vizitând și firma Eaton. Au rămas deosebit de impresionați de organizare, logistică și de dotarea tehnică a companiei. La primele tratative a participat și directorul general al firmei. Anul acesta în vară, germanii au revenit în Sârbi unde am purtat mai multe discuții în ceea ce privește investiția, apoi au vizitat câteva locații din Baia Mare. În final, am fost anunțați că au decis să deschidă o firmă la noi, în Sârbi. Frank Wöhner, președintele consiliului de administrație, ne-a anunțat că începând cu luna noiembrie a acestui an intenționează să instaleze mașinile și echipamentele în noua fabrică din Sârbi și să înceapă selecțiile pentru angajare, iar în funcție de mersul lucrurilor, în decembrie sau ianuarie anul viitor vor să înceapă și producția”, a precizat Ioan Stegeran, primarul comunei Fărcașa.
Pentru început, fabrica va funcționa într-o hală având o suprafață de 4.700 metri pătrați, actualmente lucrându-se la ultimele detalii în ceea ce privește compartimentarea interioară. Grupul Wöhner are 12 filiale, și o rețea extinsă de reprezentanți în Germania și la nivel internațional, având clienți din peste 80 de țări. Este cunoscut în întreaga lume ca fiind un specialist pentru sistemele internaționale de siguranțe și în domeniul distribuției de energie electrică, tehnologiei de control și energiilor regenerabile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.