Polițiștii, pe baricade de alegeri

0
39

31 de evenimente semnalate, sancțiuni de mii de lei și 4 dosare penale!
De la începutul procesului de votare nu s-au produs evenimente de o gravitate deosebită în planul ordinii publice. În contextul acestor alegeri, a fost constituită o zonă specială de siguranţă publică, pe raza comunei Giuleşti şi 7 zone de risc pe raza oraşului Borşa şi a comunelor Bogdan Vodă, Poienile Izei, Băseşti, Coaş, Valea Chioarului şi Coltău, localităţi unde dispozitivul de ordine şi siguranţă publică a fost suplimentat.
Efectivele M.A.I. implicate duminică în asigurarea unui cadru normal de desfăşurare a procesului electoral au acţionat la 440 de secţii de votare şi 76 de Birouri Electorale de Circumscripţie. Au fost instituite 14 filtre rutiere care au acţionat cu 7 aparate radar pe raza întregului judeţ. Poliţia s-a sesizat şi a fost sesizată cu privire la producerea unui număr de 31 de posibile evenimente în context electoral. Până la închiderea urnelor de vot au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.800 de lei şi 14 avertismente.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate au fost întocmite patru dosare penale: în Baia Mare un dosar pentru fraudă electorală; la Vişeu de Sus un dosar pentru fraudă electorală; Secţia 4 Leordina – două dosare penale, din care unul pentru tentativă la fraudă electorală şi unul pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe. La nivelul judeţului Maramureş au fost centralizate 3.309 solicitări de urnă mobilă, în 196 de localităţi. Două dintre persoanele aflate în Centrul de Arestare Preventivă Maramureş şi-au exercitat dreptul la vot cu ajutorul urnei speciale, iar cu privire la cele 11 persoane faţă de care a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu nu au fost înregistrate cereri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.