Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării, exploatării, răpirii

0
55

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș s-a autosesizat după ce, în mediul online, au apărut imagini în care un cadru didactic lovește mai mulți elevi într-o unitate de învățământ din localitatea Borșa, județul Maramureș.
Cazul va fi evaluat de specialiștii din cadrul Serviciului Intervenție în Regim de Urgență în Domeniul Asistenței Sociale – Compartiment Intervenții în Situații de Abuz, Neglijare, Trafic, Migrație și Repatrieri, care vor oferi și servicii de consiliere elevilor respectivi. De asemenea, având în vedere informațiile și imaginile apărute în spațiul public cu privire la două situații în care au fost implicați minori, în comuna Coroieni, respectiv orașul Borșa, DGASPC Maramureș face următoarele precizări: “Urmare a sesizării transmise de IPJ Maramureș cu privire la faptul că o minoră de 13 ani a purtat o discuție cu caracter obscen și i-au fost trimise același tip de fotografii de către un cadru didactic de la Școala Gimnazială Coroieni, o echipă din cadrul Serviciului Intervenție în Regim de Urgență în Domeniul Asistenței Sociale al DGASPC Maramureș s-a deplasat în comuna Coroieni, sat Drăghia, în vederea evaluării cazului. Specialiștii DGASPC Maramureș vor acorda servicii de specialitate atât minorei, cât și familiei acesteia.
Toate demersurile vor fi realizate cu respectarea principiului interesului superior al copilului – precizează DGASPC Maramureș într-un comunicat de presă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.