🕮 Lecții de învățat 🕮 File din calendar

0
121

Doar cei care au copii înțeleg cu adevărat sensul propoziției copilăria e regatul unde nu moare nimeni! Nu știu cum a trecut timpul, dar știu câte bucurii îți aduc copiii. Și câte lecții de învățat. Lecția uimirii! Lecția admirației! Lecția curajului! Lecția curiozității! Lecția încrederii! Lecția bunătății! Lecția înțelepciunii! Lecția răbdării! Și în primul rând Lecția iubirii!
Privind cum crește un copil, înțelegi mai bine miracolul vieții. Copiii văd în părinți trecutul, iar părinții văd în copii viitorul. Copilăria și copiii sunt o lume de miracole. O imensă uimire în fața vieții. Un imperiu de lumină. Mă înfioară gândul cum ar arăta lumea fără copii. Fără râsul lor, fără curiozitatea lor, fără imaginația lor debordantă. Și fără replicile lor nevinovate. Fără nevoia de mirare!
Dacă există magie pe pământ, aceasta se datorează și copiilor. Cu ei pornești într-o călătorie plină de surprize și de bucurii. În lumea lor și pentru ei, simți că trăiești cu adevărat. Călătoria ta prin viață ar fi lipsită de binecuvântarea pe care doar copiii ți-o dau. O lume de miracole. O imensă uimire în fața vieții.
Astăzi e ziua Ioanei. Întorc filele din calendar și revăd chipul ei minunat atunci când a venit pe lume. Așteptată cu bucurie, crescută cu iubire și lăsată în libertate deplină. Sper că am învățat-o să știe că mama este cel mai apropiat prieten pe care îl ai. În momente de bucurie sau de necaz, ea este mereu lângă tine. Dragostea ei rămâne aceeași, chiar dacă te sărută sau te ceartă în același timp.
Acum știe și ea că orice este nesigur în lumea aceasta, cu excepția iubirii de mamă. Doar mama știe câte gânduri i se ascund în suflet și câte daruri minunate poate oferi un copil!
La mulți ani, Ioana Pârja!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.