În Fărcaşa • Solicitare de modificare a proiectului Drumul Nordului

0
282

Primarul comunei Fărcașa, Ioan Stegeran, s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, când acesta a efectuat, zilele trecute, o vizită în teren pe lotul I, cuprins în proiectul Drumul Nordului. Subiectul discutat la sediul de șantier al executantului lucrării, Implenia Baugesellschaft m.b.H., a fost ritmul lent de execuție al lucrărilor de reabilitare a Drumului Nordului. Cu acest prilej, primarul a solicitat și modificarea proiectului derulat pe raza comunei, pentru o mai bună fluidizare a traficului în zonă.
Președintele CJ Maramureș a solicitat executantului lucrării să urgenteze lucrările de asfaltare în așa fel încât, la căderea zăpezii, să nu mai existe zone cu circulație semaforizată, iar drumul să fie în siguranță pe perioada iernii.
Primarul Ioan Stegeran și-a exprimat, din nou, nemulțumirea față de proiect, mai ales că la întocmirea acestuia autoritățile locale n-au fost consultate pentru a oferi detalii referitor la anumite zone, față de stadiul și modul de execuție al lucrărilor pe porțiunea de drum care traversează comuna.
Ioan Stegeran a solicitat, în mod expres, modificarea proiectului pentru ca în loc de șanțuri deschise, o porțiune de aprox. 400 de metri, cuprinsă între Dispensar și strada Eminescu, să fie tubată având în vedere că, peste drum de primărie, urmează să fie făcută o intrare spre o nouă investiție (Centrul multifuncțional cu o sală de 640 de locuri).
De asemenea, acolo va funcționa o bancă, tot în zonă mai fiind creșa și dispensarul, motive pentru care, în acest perimetru, este nevoie stringentă și de locuri de parcare. Mai mult, primarul comunei Fărcașa a insistat pentru schimbarea tuburilor podețelor, cu altele cu diametru mai mare, pentru a putea prelua debitul apelor pluviale. A insistat și pentru mai multă atenție din partea excavatoriștilor, având în vedere că s-au spart conducte din rețeaua de canalizare, dar și pentru calitatea lucrărilor de betonare a șanțurilor, calitate care, spune edilul, lasă de dorit. Nu în ultimul rând, a propus și înființarea unui sens giratoriu, la ieșirea din Buzești, în zona care duce la depozitul ecologic, având în vedere că acolo, pe partea dreaptă, urmează să fie construit un parc industrial. Tot în zonă se propune amenajarea unei parcări, pe fostul drum, o parcare cu toaletă și cu băncuțe de odihnă pentru călători.
Președintele CJ și-a arătat disponibilitatea pentru analizarea și rezolvarea problemelor semnalate.
La finalul întâlnirii, executantul a dat asigurări că, în următoarele zile, pe toate tronsoanele, vor avea loc lucrări, astfel încât, pe perioada iernii, să se circule pe două benzi. Termenul de finalizare a lucrărilor de punere în siguranță a tuturor tronsoanelor de drum de pe lotul I a fost stabilit pentru 15 decembrie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.