Înșelătorie pe WhatsApp!

0
60

Virusul „codului Whatsapp” lovește din nou. Contul celui care îl accesează se blochează și livrează date, fotografii și videoclipuri hackerilor.
Este descris ca un virus care blochează WhatsApp, dar în realitate este vorba despre un mesaj cu un cod din 6 cifre pe care mulți îl primesc. Redenumit deja „înșelătoria de Anul Nou”, este o modalitate rapidă și ușoară de a prelua controlul chat-urilor altor persoane.
Sistemul este simplu, dar eficient. Victima primește un mesaj cu un cod din 6 cifre. Apare ca un mesaj autentic, de parcă ar veni de la asistența WhatsApp, însă l-a cerut hackerul în locul nostru.
Apoi, vine un mesaj de la un număr pe care nu îl cunoaștem, dar, pentru a face capcana mai credibilă, expeditorul are fotografia unui cunoscut de-al nostru. Textul pare autentic: „Bună, ți-am trimis un cod din greșeală, ai putea să-l trimiți înapoi?”, iar prima noastră reacție este să ne gândim că expeditorul și-a schimbat numărul, putem avea încredere în el.
Aici începe faza a doua a înșelăciunii. Odată ce i-a fost trimis codul, hackerul se poate preface că suntem noi, exact ca atunci când schimbăm telefonul și instalăm Whatsapp-ul pe unul dintre dispozitive, introducând codul de autentificare. Rezultatul este că hackerul va putea folosi chat-ul nostru și noi nu.
Ca măsură de prevenție, este suficient să nu dăm codul din 6 cifre nimănui. Dacă, pe de altă parte, l-am dat deja, putem recâștiga controlul profilului cerând Whatsapp un nou cod.
Introducând numărul de telefon și codul, ar trebui să putem accesa din nou profilul nostru și să avem control deplin asupra acestuia.
În cazul în care hackerul a schimbat numărul de telefon al profilului, trebuie să contactăm Whatsapp și, în cazuri extreme, să dezactivăm contul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.