21 de cetățeni străini intenționau să treacă ilegal frontiera

0
16

În data de 11 ianuarie, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak, s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 26 de ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria.
Șoferul transporta diverse alimente, pe ruta Bulgaria-Cehia.
În urma analizei de risc, s-a efectuat controlul mijlocului de transport, în urma căruia s-au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, 6 persoane (3 adulți și 3 minori, cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani), toți solicitanți de azil în România, cetățeni din Afganistan și Pakistan.
În aceeași zi, în PTF Nădlac II-Csanadpalota, într-un camion condus de un cetățean bulgar, încărcat cu țevi metalice pentru o societate din Germania, s-au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, 7 persoane, cetățeni din Afganistan, un tânăr, în vârstă de 21 de ani și 6 minori, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, solicitanți de azil în România.
Marți, dimineața, în jurul orei 05.10, polițiștii de frontieră din Nădlac au depistat, la aproximativ 100 de metri față de linia de frontieră cu statul vecin, două persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.
Cei doi străini sunt cetățeni din Libia, în vârstă de 17 și 22 de ani.
Două ore mai târziu, în PTF Nădlac II-Csanadpalota, s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară, un cetățean român, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Șoferul transporta piese auto și ambalaje pe ruta România-Ungaria.
În urma analizei de risc, s-a efectuat controlul mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, 6 persoane, cetățeni din Afganistan, 4 adulți, cu vârste cuprinse între 20 și 21 de ani, și doi minori, de 16 și 17 ani, solicitanți de azil în România.
În toate cazurile, se efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.