Problemele asistenților personali din Maramureș, prezentate la Cotroceni

0
184

Sindicaliștii Cartel Alfa Maramureș și-au continuat seria protestelor tocmai în capitală, la Administrația Prezidențială. După debutul acțiunilor sindicale în Baia Mare, joi, 14 ianuarie, o coloană formată din 12 mașini, cu 24 de persoane, s-a deplasat în alte județe şi au pichetat prefecturile Sălaj, Mureș, Brașov și Prahova.
Ieri, sindicaliștii maramureșeni au protestat la București. Lor li s-au alăturat încă 200 de protestatari de la nivel național. Maramureșenii sunt reprezentați de liderul Cartel Alfa Maramureș, Florin Hossu și vicepreședintele Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație, Nicolae Mureșan.
După pichetarea Administrației Prezidențiale, o delegație a liderilor de sindicat a fost primită la Cotroceni de Andrei Muraru, consilierul pe probleme sociale a președintelui României, Klaus Iohannis.
La discuții a participat și Florin Hossu. El a adus în discuție restanțele salariale a asistenților persoanelor cu dizabilități și a cerut modificări legislative pentru a nu mai exista întârzieri. În acest context, liderul Cartel Alfa a propus ca la bugetul pe 2021 să se ia în calcul alocarea a 90% din sumele necesare pentru plata acestei categorii de personal, de la Ministerul Finanțelor, iar primăriile să contribuie doar cu 10%. De asemenea, Florin Hossu a cerut creșterea valorii indemnizației de plasament a copiilor aflați în asistență maternală, în prezent cuantumul fiind de 600 lei, lunar, bani insuficienți pentru nevoile unui minor aflat în această situație. Totodată, s-au punctat și celelalte revendicări ale bugetarilor, dar și probleme punctuale ce îi vizează pe lucrătorii din comerț, pe cei din Poliția Română, Poliția de Frontieră sau Poliția din penitenciare.
Protestele sindicaliștilor continuă și azi și mâine. Azi, vor fi pichetate sediile partidelor politice aflate în actul de guvernare: PNL, USR și UDMR, iar mâine, protestul se va muta la Ministerul Finanțelor.
Acțiunile sindicale se vor derula până în 24 februarie și în alte județe, conform unui calendar bine stabilit. Între timp, sindicaliștii așteaptă să fie convocați la discuții cu reprezentanții ministerelor abilitate să le rezolve doleanțele.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.