Premieră în Maramureș • Intervenție medicală realizată cu noul angiograf la Spitalul Județean

0
31

La Secția Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a avut loc o intervenție medicală în premieră, vineri, 22 ianuarie.
Pentru această reușită, echipa de cardiologi a utilizat noul angiograf avizat de Ministerul Sănătății, care a fost pus recent în funcțiune. S-a realizat o angiografie carotidiană și stentare de arteră carotidă la un bărbat, de 68 de ani, cu istoric de accident vascular cerebral.
Intervenția a decurs fără complicații și a fost un real succes, fiind atent supravegheată de medicul primar cardiologie intervențională, Lucian Mărginean, șeful primului centru de stroke din România pentru pacienții cu accident vascular cerebral, din cadrul Spitalul Județean de Urgență din Tg. Mureș.
Acesta a promis sprijin și în viitor pentru efectuarea intervențiilor de acest tip, punctând faptul că orice medic ar fi interesat să lucreze la unitatea spitalicească din Baia Mare, având în vedere dotarea de ultimă generație pe care spitalul o are la dispoziție.
“Existența celui de-al doilea angiograf performant și a unei echipe medicale pregătite pentru a gestiona situațiile de urgență în cazul accidentului vascular cerebral acut reprezintă o șansă reală la viață pentru pacienții care suferă de probleme cardiologice și neurologice. Atât locuitorii din Maramureș, cât și din județele limitrofe vor beneficia în mod direct de o terapie de înaltă performanță în condiții de siguranță și cu rezultate foarte bune”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență, Vasile Bonaț.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.