În spitalele din Baia Mare • Măsuri pentru creșterea alocației de hrană

0
82

Conducerea Consiliului Județean a avut întâlniri cu reprezentanții Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” și Spitalului de Boli Infecțioase, Dermatovenerologie și Psihiatrie Baia Mare, în urma cărora președintele Ionel Bogdan a propus o serie de măsuri imediate, care vor fi adoptate în curând.
Este vorba despre creșterea alocației de hrană cu 5 lei, un plus de 50% față de valoarea actuală, și întocmirea unei fișe de pacient la internare în care se vor nota toate detaliile importante despre alimentația pacientului.
Totodată, se vor pune la dispoziția pacienților două meniuri: unul comun și unul pentru pacienții cu regim special (vegetarian/vegan) care va fi oferit la cerere.
La întocmirea meniurilor se va ține cont de valoarea nutrițională a hranei. O altă măsură necesară este verificarea periodică a porțiilor de hrană, atât pe gramaj, cât și pe modul de distribuire.
Executivul Consiliului Județean va transmite o adresă către Ministerul Sănătății în vederea majorării alocației de hrană pentru pacienți, alocație care nu a mai fost modificată din anul 2016.
La Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare lucrurile sunt mai bine organizate, iar măsurile adoptate vizează creșterea alocației de hrană cu 5 lei și introducerea alternativei de meniu vegetarian/vegan la cererea pacientului. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.