Responsabilitatea bunurilor ne aparține!

0
15

Luni, polițiștii de prevenire împreună cu cei de la Biroul de Ordine Publică și Compartimentul de Relații Publice au desfășurat o acțiune preventivă în Baia Mare pe tema prevenirii furturilor din buzunare și poșete.
În județul nostru datele statistice arată un trend ușor descendent în ceea ce privește furturile din buzunare, poșete, genți, tocmai de aceea polițiștii au considerat oportună întâlnirea cu cetățenii pentru a menține acest trend.
Polițiștii au stat de vorbă cu cetățenii care încă mai obișnuiesc să poarte telefonul sau port­moneul în buzunarele de la spate ale pantalonilor, cu doamnele care își mai lasă poșeta deschisă cu portmoneul la vedre, sau își lasă poșeta nesupravegheată.


Tineri, identificați după comiterea unor furturi

Luni, 22 februarie, la ora 10, polițiștii din Borșa au fost sesizați de către un bărbat din Moisei, despre faptul că, în perioada 20 – 22 februarie, persoane necunoscute au pătruns într-un service GSM, din localitate, de unde au sustras mai multe bunuri.
În urma cercetărilor, polițiștii au constatat că persoanele ar fi pătruns în interiorul service-ului de unde au sustras bunuri în valoare totală de aproximativ 5.000 lei.
Totodată, polițiștii au efectuat verificări și la un magazin care are spre vânzare articole vestimentare, în urma unei sesizări care a semnalat sustragerea unor bunuri din interiorul magazinului.
În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat persoanele bănuite de comiterea faptelor ca fiind doi tineri, din Borșa.
Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 80%.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În Seini
Reținut pentru distrugere

Luni, polițiștii din Seini au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de un bărbat pentru comiterea infracțiunii de distrugere.
În fapt, în 17 februarie, polițiștii au fost sesizați că, pe strada Cărămidăriei are loc un incendiu la un imobil.
La fața locului, polițiștii au identificat proprietarul imobilului ca fiind o femeie, de 43 de ani, iar din verificări s-a constatat că bănuit de comiterea faptei este un bărbat, de 34 de ani, din Baia Mare, care a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie Sighetu Marmației, în vederea efectuării unei expertize psihiatrice.
Marți, 23 februarie, a fost prezentat Judecătoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu COVID

La activitățile desfășurate luni, 22 februarie, au participat 98 de polițiști din cadrul IPJ, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și reprezentanți ai ISU, ANPC, DSVSA, OPC și ITM.
În cadrul celor 8 acțiuni, au fost verificate 39 de societăți comerciale / persoane fizice autorizate, au fost legitimate 1.598 persoane și au fost verificate 77 mijloace de transport, din care 49 de transport în comun.
În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.500 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.