La inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, persoanele vulnerabile se pot vaccina la domiciliu

1
86

Municipiul Baia Mare se numără printre puținele localități din România care au reușit să se organizeze exemplar la nivelul centrelor de vaccinare, singurele sincope fiind cauzate de disfuncționalitățile întâmpinate în sistemul național de programare, respectiv momentele când au fost primite doze insuficiente de vaccin, raportat la numărul celor care doresc să se imunizeze și se încadrează în etapele curente de vaccinare.
Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare: “Am demarat acțiunea de vaccinare la domiciliu a băimărenilor care nu se pot deplasa și a aparținătorilor lor. În cursul zilei de 23 februarie, o echipă mobilă din cadrul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Baia Mare, formată dintr-un medic, un asistent și un registrator, s-a deplasat la primele 10 adrese, fiind vaccinate 24 de persoane. Procesul de vaccinare la domiciliu durează aproximativ 30 de minute/locație.
La nivelul celor trei centre moderne de vaccinare din Municipiul Baia Mare, dotate la standarde europene și puse la dispoziția cetățenilor de către administrația publică locală, s-au vaccinat de la debutul etapei a II-a a campaniei de vaccinare împotriva COVID 19 peste 6.000 de persoane. Fiecare centru de vaccinare a administrat vaccinurile Pfizer și Moderna persoanelor peste 65 de ani, celor aflați în evidență cu boli cronice indiferent de vârstă și lucrătorilor din domeniile cheie, esențiale.
Împreună cu colegii mei de la Direcția de Asistență Socială din subordinea Primăriei, ne dedicăm băimărenilor pentru a facilita procesul de programare și vaccinare.
Numerele de telefon la care răspund colegii mei din cadrul Direcției de Asistență Socială, în intervalul orar 08:00-16:00, sunt următoarele: 0733 444 422 şi 0731 500 808. La aceste numere puteți suna și în cazul în care sunteți sau cunoașteți o persoană care nu se poate deplasa, dar care se încadrează și dorește să se vaccineze. În limita dozelor disponibile, vom onora solicitările pentru echipa mobilă de vaccinare.
Mă bucur să văd un interes crescut din partea dumneavoastră, a băimărenilor, pentru vaccinare! Vă asigur de tot suportul meu și al personalului medical și auxiliar pus la dispoziția băimărenilor de către Administrația Publică Locală. Doar împreună putem să traversăm cu bine și această perioadă. Împreună protejăm Baia Mare!“

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.