Absolventă a două facultăţi, o maramureşeană a ajuns şofer pe TIR

2
361

Povestea Cătălinei Deac Vlaşin a făcut înconjurul ţării. Oamenii au ajuns să vorbească despre tânăra de 28 de ani, după ce aceasta şi-a prezentat propria lecţie de viaţă. A absolvit două facultăţi şi două mastere în inginerie şi psihologie, însă, ”ţara nu mi-a oferit şansa să mă dezvolt în domeniile pentru care m-am pregătit”, relatează Cătălina Deac Vlaşin. Aşa că, maramureşeanca a decis să încerce în altă parte. Deşi mignonă şi subţirică, tânăra a ajuns să stăpânească un mastodont de 40 de tone. Acum, meseria de şofer pe TIR i se pare una frumoasă, deşi grea, cu multe riscuri în trafic.

”Indiferent ce faci, fă-o din tot sufletul”

”Am lucrat aproape un an în topografie şi doi ani inginer tehnolog. Azi sunt şofer pe tir. Mă bucur de fiecare km parcurs, de fiecare om care apreciază că o fată de 1.60 m şi 55 kg poate să stăpânească un mastodont de 40 de tone, de fiecare cursă finalizată cu succes. Am absolvit două facultăţi într-o ţară care nu mi-a oferit şansa să mă dezvolt în domeniile pentru care am învăţat zile şi nopţi întregi. Până la urmă viaţa nu e despre diplome. E despre lucrurile pe care le faci şi îţi oferă satisfacţie. Indiferent ce faci, fă-o din tot sufletul. De la inginer la şofer de tir e cale lungă. Unii mă critică, altii îmi apreciază curajul şi foarte puţini mă iau drept exemplu”, a relatat Cătălina Vlaşin pe propria sa pagină de socializare.

”Fiecare zi e o provocare”

Tânăra face parte dintr-un echipaj de TIR şi spune că şoferia e o adevărată provocare. Ni­mic nu e prea greu atunci când îţi place ceea ce faci, dar mai ales atunci când îl ai alături pe omul iubit, a mai spus şoferiţa de TIR. În prezent, Cătălina are în atribuţii doar cursele interne. ”E cale lungă până să reuşesc să devin un şofer cu adevărat profesionist, dar nu regret nici o clipă alegerea făcută. Încă mai am multe de învăţat, dar îl am pe el alături (n.r. soţul Cătălinei) gata să mă certe, după care să mă pupe. Omul care nu mă descurajează indiferent de gafele pe care le fac. Nimeni nu s-a născut învăţat. Fiecare zi e o provocare! Şoferia nu e pentru oricine. Dar eu nu o să renunţ indiferent câte momente îmi vor îngreuna deplasarea”, a concluzionat Cătălina Vlaşin.

2 COMENTARII

  1. Foarte interesant articol si as vrea sa punctez cateva aspecte,si anume:
    -este de admirat aceasta tanara pentru ceia ce face
    -din pacate foarte multi tineri continua sa faca studii superioare in situatia actuala ca nu mai exista o cerere la nivelul intregii tari si foarte trist inca in societatea romaneasca pentru a prinde un post undeva trebuie sa ai pile si sa dai spaga
    -are dreptate domnul a referitor la calitatea indoielnica a invatamantului de astazi
    Sper ca nu v-am plictisit cu parerile mele,dar din pacate asta este realitatea pe care o stim cu totii si nimeni nu intrepride ceva pentru a schimba lucrurile.

  2. Lasă, dragă, că astea, din ziua de azi, nu-s facultăți! Și tezele de doctorat sunt de nivel școlăresc. Diplomele nu mai atestă nicio competență.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.