Valabilitatea pachetelor medicale, extinsă până în 30 iunie

0
23

Noul Contract-cadru, valabil pentru anii 2021-2022, a fost pus în dezbatere publică la începutul lunii martie, iar adoptarea acestuia este estimată să aibă loc până la data de 1 iunie 2021.

Valabilitatea actualelor servicii medicale este stabilită pentru 31 martie, CNAS afirmând că până la această dată nu vor putea fi parcurse toate etapele necesare pentru aprobarea noilor acte normative care să asigure cadrul legal pentru derularea programelor naţionale de sănătate, precum şi pentru încheierea unor noi contracte pentru acordarea de servicii medicale, medicamente, materiale sanitare specifice, dispozitive medicale bolnavilor incluşi în programele naţionale de sănătate. Prin această prelungire a valabilităţii actualelor servicii medicale până la data de 30 iunie 2021, se va asigura accesul pacienţilor la serviciile medicale fără a exista disfuncţionalităţi majore până la adoptarea noului Contract-cadru. Valabilitatea actualelor pachete medicale din Hotărârea Guvernului nr. 140/2018 a fost extinsă, la finalul lui 2020, până la data de 31 martie 2021.
HG nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 şi 2019 prevede două tipuri de pachete de servicii: un pachet cu servicii de bază pentru cei asiguraţi în sistem şi care cuprinde serviciile medicale, serviciile de îngrijire a sănătăţii, medicamentele, dispozitivele medicale şi alte servicii la care au dreptul asiguraţii; un pachet cu servicii minimale pentru cei neasiguraţi, care cuprinde servicii medicale ce se acordă numai în cazul urgenţelor medicale (inclusiv operaţii chirurgicale), al anumitor tipuri de boli, servicii medicale pentru gravide, servicii de planificare familială şi servicii de prevenţie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.