În prag de infringement Romplumb trebuie să ecologizeze amplasamentul depozitului de zgură

0
54

Maramureșul are obligația să rezolve problemele de mediu, altfel România riscă declanșarea procedurii de infringement din cauza acestor abateri.
Prezent recent în Maramureș, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Raul Pop s-a deplasat alături de reprezentanții Consiliului Județean Maramureș și oficialii instituțiilor subordonate la mai multe obiective din județ.
În program a fost inclusă o vizită și la depozitul de zgură de la Romplumb. Deși și-a sistat această activitate încă de la 1 ianuarie 2007, Romplumb nu a respectat termenele impuse pentru ecologizarea amplasamentului.
Un investitor străin, prezent la fața locului, a declarat că a găsit soluția ca prin respectarea tuturor normelor de mediu impuse de țara noastră, prin tehnologii moderne, prietenoase cu mediul, să ecologizeze zona și totodată să o valorifice. Consiliul Județean va informa Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, despre măsurile ce vor fi aplicate pentru ca amplasamentul să fie ecologizat și valorificat corespunzător.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.