Arestat preventiv pentru 30 de zile

0
23

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului I.V. pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere (patru fapte), conducerea unui vehicul neînmatriculat (o faptă), conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare (două fapte) și refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice (o faptă), toate comise în concurs și în stare de recidivă.
Faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.
Probatoriul administrat a relevat că inculpatul I.V., fără a poseda permis de conducere pen­tru nicio categorie de autovehicule, în datele de 13.01.2020, 09.09.2020, 08.03.2021 și 15.04.2021, a condus autoturisme neînmatriculate și având aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare false, pe raza localităților Baia Mare și Săsar.
În data de 15.04.2021 inculpatul I.V. a fost surprins de polițiști în timp ce conducea un autoturism, fără a deți­ne permis de conducere, pe raza municipiului Baia Mare, circumstanțe în care a fost testat cu aparatul etilotest (rezultând o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat) și a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
Dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.