Primarul Cătălin Cherecheș înfiinţează două parcuri industriale și un parc tehnologic

0
217

Parcurile Industriale Vest și Phoenix vor include şi firmele care au activitate acum în aceste zone

Managerul Diana Iluț numită de Cătălin Cherecheș consilier personal pentru susținerea mediului de afaceri

Primarului Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a susținut astăzi, 10 mai, o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat că fostul de acum consilier local Diana Iluț a ales să renunțe la calitatea deţinută până acum în cadrul Consiliului Local Baia Mare, dar că aceasta se va număra printre cei alături de care va continua să dezvolte Municipiul Baia Mare.
‘’Dintr-un exercițiu aproape unic în România la nivel politic, un exercițiu care ține de onoare, doamna consilier Diana Iluț a considerat că e moral să renunțe la calitatea de consilier local al Municipiului Baia Mare. Așadar, începând din 11 mai, domnia sa va deveni consilierul primarului Municipiului Baia Mare pe probleme economice, respectiv pentru relația cu mediul de afaceri.
Îi mulțumesc pentru faptul că indiferent din ce postură – om de afaceri, reprezentant al unor entități asociative importante la nivelul României sau entități asociative pentru mediul de afaceri, consilier local ori consilier al primarului – se implică în comunitate și se implică foarte activ în relația dintre Autoritatea Publică Locală a Municipiului Baia Mare și societățile comerciale care activează în Baia Mare. Este o voce care reprezintă mediul de afaceri la nivel național iar eu respect foarte mult acest lucru. Apreciez mai ales faptul că unii dintre bărbați ar putea lua lecții de “bărbăție “ de la doamna Iluț.
Îi mulțumesc încă odată colegei mele Diana Iluț pentru modul în care a arătat cum trebuie să acționeze un ales local, respectiv pentru modul în care a înțeles de fiecare dată să vină în sprijinul colegilor domniei sale din mediul de afaceri, să-i susțină și să le apere interesele, toate acestea fiind lucuri pe care le va face și din postura de consilier al primarului Municipiului Baia Mare’’ a spus Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare.
‘’Îi mulţumesc primarului şi omului Cătălin Cherecheş pentru că a înţeles menirea mea. Mi-aş dori ca fiecare ales local să aibă un exerciţiu de conştiinţă după câteva luni. Mi-aş dori ca fiecare să se gândească măcar odată dacă gândurile cu care a pornit la drum sunt aceleaşi şi după o lună şi după două sau trei luni. Partea fericită a acestei conjuncturi este faptul că am primit încrederea primarului Cătălin Cherecheş pentru a continua nişte activităţi care oricum erau în proiect dar pentru care aveam nevoie de pârghii pentru a le duce la bun sfârşit. Asta înseamnă că nu am avut niciun motiv să nu accept propunerea lui de a deveni consilier pentru problemele mediului de afaceri, propunere care vine să-mi dea ajutorul necesar pentru a duce la bun sfârşit ceea ce eu m-am gândit că ar trebui să fac‘’ a spus Diana Iluț.

La inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, Municipiul Baia Mare va avea două parcuri industriale și un parc tehnologic

În cadrul aceleași conferințe de presă primarul Municipiului Baia Mare a mai anunțat că Autoritatea Publică Locală va înființa în scurt timp două parcurile industriale: Vest şi Phoenix, respectiv un parc tehnologic, amplasat în zona fostului combinat metalurgic Cuprom, unde va fi dezvoltat, printr-o investițe de aproximativ 50 de milioane de Euro și un prac tehnologic.

Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare: “Am lansat două inițiative, respectiv două proiecte de hotărâre, pentru înființarea Parcului Industrial Vest care are ca și delimitare strada Gării -Bulevardul Unirii -Bulevardul Independenței – limita teritorială cu UAT Tăuții Măgherăuș și UAT Recea. Este zona nouă industrială, unde se află două societăți importante, Aramis și Italsofa, care au aproape 10.000 de angajați, respectiv un proiect pe care vrem să-l extindem spre Aeroportul Maramureș. Este un proiect care ține de atenția pe care o avem față de mediul de afaceri care a activat până acum în municipiul Baia Mare, față de toți cei care au investit și au pus pe masă pâine multor familii din Baia Mare. Dorim să introducem în acest perimetru al parcurilor industriale toate societățile care astăzi funcționează și care trebuie să beneficieze de facilitățile unor astfel de parcuri industriale. Cel de al doilea parc industrial este proiectat pe zona industrială veche a orașului, respectiv zona Phoenix – Cuprom, dar și zona societăților sau a societății de construcții din perioada comunistă care activează în zonă. Vorbim în acest caz despre perimetrul delimitat de străzile Mihai Eminescu – Oborului -Electrolizei – Vasile Lucaciu – Forestierilor.
Consider că trebuie susținute societățile comerciale care activează acolo astăzi , dar trebuie să găsim modalitatea – atât pe fonduri europene cât și în parteneriat cu investitori care își doresc să activeze în acest parc industrial – pentru decontaminarea zonei Cuprom. Pe această suprafață de aproximativ 5 hectare vom avea și un parc tehnologic, pe care îl vom realiza cu fonduri europene, în perioada de finanțare 2021-2027, împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj, respectiv cu operatori economici relevanți. Este o investiție de 50 milioane €uro, unde aportul nostru este unul substanțial, de aproximativ 20 milioane euro. Vom introduce aceste proiecte în dezbatere publică pentru ca cetățenii să înțeleagă exact care sunt zonele pe care ne axăm.”

“Nu acceptăm ca forța de muncă în care au investit societățile comerciale care au ținut în viață până acum economia orașului să fie preluată de unii care vor veni să dezvolte afaceri în concurență nefirească tentați fiind de facilității și care nu au făcut nimic pentru Baia Mare și băimăreni. Pe noi ne interesează în primul rând respectul, protejarea și facilitățile pe care putem să le acordăm celor care, până astăzi, au fost coloana vertebrală a economiei municipiului Baia Mare respectiv a județului Maramureș pentru că municipiul Baia Mare reprezintă 80 la sută din economia județului Maramureș. Prioritatea mea sunt firmele care azi func­ționează în Baia Mare. Acestea îmi doresc să se dezvolte și ele. Merită facilități.”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.