Patru volume, lansate în timp de pandemie de Viorica Pârja

0
53

Perioada de pandemie a fost una creativă pentru jurnalistul Viorica Pârja. Ea a pregătit cu dinamismul caracteristic, patru volume pe care le-a adus în fața cititorilor în cadrul unui eveniment oficial de lansare a cărților, organizat, joi, 10 iunie, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare. I-au fost alături familia, prieteni, cunoscuți, cei care apreciază activitatea ziaristei Viorica Pârja.
„Este o bucurie că lansăm 4 cărți. Viorica este una din bogățiile noastre în peisajul presei și în peisajul cultural. Ne bate pe toți la dinamismul cu care a călătorit și a valorificat cultural aceste călătorii”, a remarcat directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”, Teodor Ardelean. Parafrazându-l pe Lucian Blaga, „orice carte este o boală învinsă”, conf.univ.dr. a arătat că Viorica Pârja a venit în fața iubitorilor de lectură nu cu un volum, ci cu patru cărți: „Cuvântul, ziaristul și lumea”, „Simboluri ale devenirii umane”, „Atelierul de creat oameni frumoși și conștienți”, „Orizonturi interioare”, apărute la Editura Napoca Star din Cluj-Napoca.
„Viorica Pârja are reputația unui jurnalist veritabil. Și-a demonstrat vocația nu numai în cotidian, ci și la televiziune. Se încadrează în literatura jurnalistică, cunoscându-se importanța pe care îl are impactul jurnalistic în viața oamenilor. Jurnalismul obligatoriu prevede o vocație, iar Viorica Pârja a demonstrat că are această calitate. Jurnalistul are rolul de a forma, de a fi un educator, de a dezvolta teme care nu țin neapărat de obsesiile personale, ci de a dezvolta teme sociale. Viorica Pârja face un exercițiu prin cărțile și emisiunile ei, de admirație pentru condiție umană”, a spus Gheorghe Mihai Bârlea. Ziarista abordează teme variate: de la iubire, libertate, globalizare până la relația pe care individul o are cu lumea. În plus, a făcut din călătorii o adevărată formă de cunoaștere, după cum a punctat Gheorghe Mihai Bârlea.
Câteva din cuvintele așternute pe hârtie de Viorica Pârja au putut fi auzite, rostite în interpretarea actoricească a lui Claudiu Pintican. În cadrul evenimentului a mai vorbit psih. dr. Viorel Pașca, însă au fost provocați la dialog și participanții din sală, astfel încât sub îndrumarea lui Teodor Ardelean, atmosfera a căpătat un dinamism și o altfel de vervă decât la alte lansări de cărți.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.