Ironia sorții • Probleme cu „minoritatea minoritară” din Coltău!!

1
336

Departe de noi idei rasiste sau sentimente naționaliste, la rândul nostru fiind construiți din fel de fel de amestecuri de nații. Ceea ce nu înseamnă că nu trebuie să semnalăm problemele apărute în comunități cu minorități. E cazul Coltăului, unde distrugerea acelui teren de sport e doar un vârf al aisbergului.
„Da, avem probleme. Pe terenul de sport au făcut foc pe mijlocul terenului, au spart porți cu toporul, am fost nevoiți să facem plângere penală. La capela făcută pentru ei, și ea nouă, numai a romilor, sunt ferestrele sparte deja. Am fi vrut să le mai facem o școală, pentru că sunt împărțiți în două locații, cu program și pe după-amiază. Nu îndrăznim, în plus avem probleme cu terenul. Avem 13 hectare de teren ocupat ilegal de romi. Am încercat să-i punem în legalitate, dar îi învață cineva…nu vor să-i facem posesori! Ei au datorii la bănci și automat au o proprietate legală, de care banca află…”, spune primarul comunei Coltău, Lajos Csendes.
Amintind și cazul familiei care s-a extins și a ocupat 60 de ari de teren, într-un loc unde s-ar face un sens giratoriu. Și nu pot de om, face scandal.
Aceeași familie are 40.000 lei datorie la primărie, amestec de taxe, impozite și amenzi!
În total, Primăria Coltău are creanțe adunate în bugetul comunei de 10 miliarde lei vechi, din acele amenzi neplătite. O singură prostituată a adunat amenzi de peste 80.000 lei, și se apropie de suta de mii!!!
Sigur, există și reversul medaliei, cei 200 de minoritari romi care lucrează la Aramis și își câștigă existența respectabil.
Situația de la Coltău e una care… ridică mari semne de exclamare, dacă se poate spune așa. Nicio firmă de transport nu vrea să facă o linie de autobuz spre Coltău, din acea cauză. De asemenea, spun autoritățile locale, polițiștii nu stau mai mult de șase luni aici și pleacă unde văd cu ochii!!! A.R.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.