Proces la Leordina. Depozitul de lemn al austriecilor, în pericol!

0
191

Una dintre cele mai bune veşti pe care le poate primi un iubitor de Maramureş… e posibil ca gara din Leordina să se închidă, devenind miezul unui proces între primărie şi proprietarul care a închiriat locaţia celebrei firme austriece ce cară lemn din Maramureş. Din tot Ardealul, de fapt.
Ioan Nistor, primarul comunei, explică situaţia creată şi insistă în a transforma o gară ajunsă proprietate personală în bun public, al comunei. „Aici în gară a fost locaţia fostului IFET. A urmat o privatizare prin metoda MEBO, ştiţi dvs cum s-au făcut astea. Acum e proprietate privată, dată în chirie la Holzindustrie Schweig­hofer. O firmă, o persoană, o familie beneficiază de veniturile generate de acea locaţie. Acum, Primăria a chemat în instanţă firma, ca să recupereze cele două hectare de teren. Pentru că am constatat că terenul era al nostru. NU al IFET”, spune primarul.
Lupta primarului cel nou din Leordina în a recupera locaţia nu are ca ţintă eliberarea cu orice preţ a terenului, strategic de altfel, ci aducerea de venituri prin închiriere, către bugetul comunei, către firme care au interese de depozitare şi transportare a produselor felurite, pe calea ferată. La acest moment (dar de ani şi ani încoace), gara e plină cu buşteni aduşi de la exploatări forestiere, dar şi de la persoane fizice. Lemnul se încarcă în vagoane şi pleacă spre celebra fabrică de la Sebeş. Gura lumii spune că locaţia, la fel ca gara din Săcel, e punct strategic, în care se aduce nu doar lemn licitat, ci şi tăierile ad-hoc făcute de diverse persoane ce trăiesc de pe o zi pe alta, plătite cu banii jos.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.