Max Verstappen s-a impus în cursa de Formula 1 din Franța

0
18

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull Racing Honda) a câștigat duminică după-amiază Marele Premiu al Franței, după ce a plecat din pole position în grila de start a cursei de pe circuitul Paul Ricard. Pe locul doi s-a clasat britancul Lewis Hamilton (Mercedes), urma de mexicanul Sergio Perez (Red

Cursa a fost una curată, lipsită de evenimente, accidente sau întreruperi. O amenințare premanentă de ploaie a ținut echipele în stand-by toată curs, ploaia nu a mai venit însă.

Verstappen a pierdut prima poziție, chiar în primul viraj, unde a frânat târziu, fiind depășit de Hamilton.

După o cursă cu mai multe schimbări de lider, Hamilton se afla pe primul loc cu 5 tururi înainte de final, când Verstappen a trecut de Valtteri Bottas și s-a lansat în urmărirea britanicului. Cu anvelopele consumate și ineficiente, Hamilton a fost nevoit să se recunoască învins de olandez, care l-a depășit în penultimul tur al cursei, câștigând pe circuitul francez și păstrându-și prima poziție în clasamentul general, cu 131 de puncte.

Locul doi în clasamentul piloților este ocupate de Lewis Hamilton, urmat de Sergio Perez (Red Bull Racing Honda).

Clasamentul constructorilor este dominat de Red Bull Racing Honda, cu 215 puncte, urmați de Mercedes, cu 178 de puncte și McLaren Mercedes.

(sursa: Mediafax)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.