Începe IMUNIZAREA TINERILOR cu vaccinul Spikevax

0
103

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea informează că din 1 august, platforma de programare va permite înscrierea la vaccinare a tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, pentru imunizarea împotriva COVID-19, cu vaccinul produs de compania Moderna.
Campania de imunizare în rândul adolescenților vine după ce Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat acordarea extinderii indicației vaccinului Spikevax / Moderna împotriva COVID-19 pentru categoria de vârstă 12-17 ani.
Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 28 de zile.
Înscrierea la programare a minorilor în platforma electronică se va putea realiza prin intermediul conturilor părinților, tutorilor sau aparținătorilor legali.
De asemenea, de AZI, 2 august, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administrează acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough organizate la nivel național.
Vaccinarea este gratuită și voluntară, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare se pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât și formularul de consimțământ informat prin care își exprimă acordul în acest sens (https://vaccinarecovid.gov.ro/platforma-programare/).
Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinți, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare, adulții vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, pașaport, pentru adulți și certificatul de naștere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.