ONRC • 1 octombrie – termenul de depunere a declarației anuale privind beneficiarii reali

0
63

Oficiul Național al Registrului Comerțului reamintește că, vineri, 1 octombrie, se împlinește termenul de depunere a declarației anuale privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice supuse obligației de înregistrare în registrul comerțului.
Potrivit dispozițiilor art. 62, alin. 1, din Legea nr. 129/2019, termenul până la care se depune declarația privind beneficiarii reali pentru societățile înregistrate în registrul comerțului este de maximum 90 de zile de la încetarea stării de alertă.

Recomandările ONRC:
• Declarația poate avea formă de înscris sub semnătură privată ori formă electronică și poate fi transmisă prin mijloace electronice, cu semnătură electronică, sau prin servicii de poștă și curier
• În contextul situației epidemiologice actuale, transmiterea cererilor să poate face prin portalul de servicii al ONRC
• Declarațiile se pot depune prin e-mail la oficiile teritoriale ale ORC sau prin corespondență (poștă/curier)
• Declarația se poate depune și personal la oficiul registrului comerțului unde persoana juridică are sediul social.
Totodată, aveți posibilitatea de a bifa pe formularul-tip „Declarația privind beneficiarii reali”, ambele casete, atât cea corespunzătoare depunerii declarației anuale, cât și cea prevăzută de dispozițiile art. 62, alin. 1, din Legea nr. 129/2019, pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, cu completările și modificările ulterioare.
Nerespectarea obligației de depunere a declarației constituie contravenție și se sancționează cu amendă.

Societățile pot fi DIZOLVATE!

Dacă în termen de 30 de zile de la data aplicării sancțiunii contravenționale (amenzii) reprezentantul persoanei juridice nu depune declarația privind datele de identificare ale beneficiarilor reali, tribunalul va putea pronunța dizolvarea societății!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.