Bula imobiliară continuă să se umfle! Până la finele anului, prețurile locuințelor vor exploda

0
114

Sunt așteptate noi scumpiri pe piața imobiliară românească, avertizează analiștii. Prețul apartamentelor de la noi din țară vor continua să evolueze în detrimentul buzunarelor potențialilor cumpărători.
Sfârșitul anului 2021 ar putea fi cel mai neinspirat moment al ultimelor luni, pentru achiziționarea unui apartament.
Analiștii susțin că, până la finele anului, prețurile apartamentelor ar putea înregistra creșteri de peste 30%.

Și apartamentele vechi sunt în plin val de scumpiri

După cum știm, ansamblurile rezidențiale nou construite sunt lovite din plin de explozia de prețuri la materialele de construcție. Acestea s-au scumpit semnificativ în ultimele luni, trăgând în sus costul final suportat de cumpărător.
Prin urmare, la apartamentele noi se resimt deja scumpiri semnificative. Din acest motiv, mulți români care intenționau să-și cumpere un apartament nou nu au renunțat la ideea de a investi banii în imobiliare, dar s-au orientat către imobilele mai vechi.
S-au dus atât de mulți în această zonă, încât au dezechilibrat piața. Practic, din cauza numărului mare de persoane care caută acum apartamente vechi, cererea a devenit mai mare decât oferta. Evident, acest lucru se vede deja în scumpirile apărute și la apartamentele vechi, scumpiri care se vor menține și în perioada următoare.
De asemenea, spun experții pieței imobiliare, sunt creșteri și la cererea de case la sol, această tendință fiind încurajată în special de pandemia de coronavirus și de mutarea muncii la domiciliu, oamenii simțind astfel nevoia de mai mult spațiu și de o curte proprie, cu verdeață.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.