Controale pentru combaterea delictelor silvice

0
21

Polițiștii maramureșeni au acționat pentru combaterea faptelor care constituie încălcări ale regimului silvic, prin controale în trafic pentru stabilirea legalității transportului de material lemnos și prin verificări în fondul forestier pentru identificarea tăierilor ilegale.
• Marți, 26 octombrie, Poliția Orașului Vișeu de Sus a fost sesizată că, în zona denumită “Ihoasa”, de pe raza comunei Moisei, s-au tăiat și sustras mai mulți arbori de pe o proprietate privată.
La fața locului, s-a stabilit că au fost tăiați și sustrași ilegal 75 de arbori, de diferite esențe și specii, având un volum total de 244,94 mc, în valoare totală de 98.199 lei.
Din totalul arborilor tăiați, 9 au fost găsiți la fața locului, cu un volum total de 18,79 mc și o valoare de 6.667 lei, care au fost predați în custodie persoanei vătămate.
Bănuit de comiterea faptei este un bărbat, din Vișeu de Sus.
În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.
• Polițiștii din Ocna Șugatag și un reprezentant al Ocolului Silvic Mara au identificat o cantitate de 7,2019 mc material lemnos, esență fag, lemn de foc, abandonat pe un islaz din extravilanul localității Văleni. Valoarea totală a prejudiciului este de 1.173.9 lei.
Materialul lemnos a fost ridicat și predat în custodie către Școala Gimnazială Călinești.
Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea stării de fapt.
• Polițiștii din Suciu de Sus au oprit pentru control o autoutilitară, care transporta material lemnos pe raza comunei Groșii Țibleșului, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență.
Este vorba de 3,10 mc, specia fag (lemn de foc), în valoare de 505,3 lei.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.
• Tot marți, la ora 20, polițiștii din Sarasău au oprit pentru control o autoutilitară care transporta lemne pentru foc. La volanul autovehiculului se afla un bărbat, din comuna Rona de Sus.
Cu ocazia controlului, s-a stabilit că acesta transporta 5,3 mc lemn de foc (fag, molid, salcie), deținând însă documente legale pentru cantitatea de 0,42 mc.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 2.000 lei, iar lemnele au fost confiscate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.