Anul viitor – sistem de colectare a gunoaielor plutitoare pe râul Lăpuş

0
63

Un sistem de colectare a gunoaielor va fi amplasat, anul viitor, pe râul Lăpuș, în zona Cătălina. El va fi primul sistem de acest gen care va exista în județul Maramureș. Apele Române și-au propus amplasarea mai multor asemenea sisteme și pe alte cursuri de apă, precum Iza, Vișeu şi Tisa.
Astfel, Administrația de Apă Someș-Tisa a identificat, în cadrul acțiunilor ample privind reducerea cantității de plutitori din ape, posibilitatea amplasării sistemelor de colectare a plutitorilor în 12 secțiuni, printre acestea aflându-se și râul Lăpuș, în satul Cătălina.
În prezent, se realizează studiul de fezabilitate pentru cele patru secțiuni prioritare, în urma căruia se va stabili valoarea fiecărei lucrări hidrotehnice. Lucrările pentru realizarea sistemului de colectare a plutitorilor se vor derula în anul 2022, iar implementarea la nivelul bazinal a unor astfel de secțiuni de intervenție va aduce beneficii, atât pentru factorii de mediu, cât și pentru dezvoltarea socio-economică a zonelor vizate, au explicat cei de la Apele Române.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.