Blocaj la construcţii pe Dealul Buşagului!

0
232

Greaua moştenire nu-i vorbă-n vânt!
Iniţial, am auzit şi nu ne-a venit să credem, locuitorii din Tăuţii Măgherăuş sunt furioşi că fostul primar al Tăuţilor şi-a tras parc de hectare întregi în faţa locuinţei sale, să nu aibă mulţi vecini.
Se petrece în zona Hoşteze, probabil cea mai bună locaţie de dezvoltare a Tăuţiului.
“Parcul e 90% făcut, dacă ne ajută vremea, se va putea finaliza. E făcut cu fonduri europene plus cofinanţare a noastră” – spune Dumitru Marinescu, actualul primar, ocolind substraturile.
Sigur, ici colo dezvoltarea urbană continuă, se construieşte aici.
Însă marele proiect de odinioară al cartierului rezidenţial de pe Dealul Buşagului, din imediata vecinătate, e blocat!!! Oamenii care au luat parcele sunt furioşi, au bănuieli de rea-credinţă, nu li s-a spus că iau teren degeaba! În fapt, într-o locaţie de pe deal, un grup de investitori a încercat, cu ani în urmă, să construiască un cămin de bătrâni. Săpând, au dat de un sit arheologic. Încercările lor de a debloca situaţia s-au lovit de dezinteresul autorităţii locale, drept pentru care căminul nu s-a mai făcut, iar locaţia a primit interdicţie de construire. Întreaga zonă.
“Da, e adevărat, e un sit arheologic, am înţeles că e de mare importanţă, de nivel naţional. Bine, n-aveţi ce vedea acolo, sincer. Trei bolovani şi spini. Dar nu se poate construi, după sărbători voi merge la Bucureşti la ministere şi voi încerca să deblochez situaţia. Păstrăm situl, nu-i vorbă, dar vrem să deblocăm situaţia”, spune actualul edil.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.