Protest al sindicaliștilor din învățământ • Petiție împotriva administrării testelor în școli!

0
93

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și FSE „Spiru Haret” își invită membrii să semneze o petiție în semn de protest față de aplicarea Instrucțiunii privind procedura de lucru privind realizarea testării cu teste rapide antigen din salivă, pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 a elevilor în unitățile de învățământ.
Ținând cont de numărul mare de elevi dintr-o clasă, dar și de nivelul unității, cele două federații atrag atenția în petiție asupra faptului că testarea nu se poate realiza într-un interval timp scurt, ceea ce va afecta semnificativ desfășurarea procesului de predare – învățare – evaluare. Mai mult, angajații din învățământ nu beneficiază de echipamente de protecție, absolut necesare pentru evitarea infectării cu acest virus, care se transmite, așa cum bine se cunoaște, prin intermediul secrețiilor eliminate de către persoanele infectate, prin expirație, atunci când strănută, vorbesc sau tușesc. Totodată, colectarea testelor folosite trebuie să se facă în condiții de siguranță, avertizează sindicaliștii, lucru care nu se poate realiza la nivelul unității de învățământ, în condițiile în care acestea nu sunt unități sanitare și nu există încheiate contracte cu firme specializate în colectarea deșeurilor medicale cu potențial infecțios.
Modelele de petiție (individual sau cu tabel anexat) au fost distribuite de către liderii sindicali și în unitățile de învățământ din Maramureș, urmând ca exemplarele semnate să fie trimise zilele acestea pe adresele de e-mail ministru@ms.ro și relatii.publice@ms.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.